Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυναμική η διαμαρτυρία αστυνομικών στην Κέρκυρα για τον τραυματισμό του 31χρονου στου Ρέντη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
11 Δεκεμβρίου 2023 / 14:15
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους εναντία στη βία ζητώντας να μην υπάρξουν άλλα θύματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με φόντο τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Μαρινάκη, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, η ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, ύστερα από σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό 31χρονου συναδέλφου τους, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας και του Συλλόγου Συνταξιούχων Αστυνομικών Ν.Κέρκυρας διατράνωσαν την αντίθεσή τους εναντία στη βία, ζητώντας να μην υπάρξουν άλλα θύματα όπως και εγκληματικές συμπεριφορές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκος Μποζίκης σε δηλώσεις του άσκησε κριτική για την αδιαφορία της πολιτείας, όπως είπε, τονίζοντας ότι έχει εκτεθειμένο έναν θεσμό που λέγεται Αστυνομία.

"Δυστυχώς δεν μας έχει θωρακίσει και δεν μας έχει προστατέψει. Η ζωή ενός συναδέλφου μας κινδυνεύει και ακόμη και να ζήσει δεν θα είναι ίδια η ζωή του, όπως προηγουμένως. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί γι' αυτή την επίθεση. Ναι την πραγματοποίησε ένας 18χρονος, αλλά πίσω από αυτόν κάποιοι άλλοι κρύβονται. Κρύβονται συμφέροντα, κρύβονται οι μεγάλες ΠΑΕ, οι μεγάλες ΚΑΕ, τις οποίες δυστυχώς με επιταγή της πολιτείας υπηρετούμε κι εμείς. Ενώ με αγώνες καταφέραμε και βγήκαμε μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους, η σημερινή κυβέρνηση να επιβάλλει την παρουσία της Αστυνομίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δηλαδή εκείνη τη στιγμή που ο Έλληνας πολίτης έχει ανάγκη από ασφάλεια και από προστασία, η Αστυνομία είναι απούσα για να είναι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και να προστατεύει τα συμφέροντα των ΠΑΕ και των ΚΑΕ. Άρα είμαστε σε αντίθεση με αυτό που επιβάλλλει το καθήκον μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μποζίκης.

Η ειρηνική συγκέντρωση είχε συμμετοχή, ενώ διεξήχθη χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας, καθώς περιορίστηκε στην είσοδο και το προαύλιο.

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.