Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιστοποιημένα και μοριοδοτούμενα Επιμορφωτικά Προγράμματα για εκπαιδευτικούς

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
08 Δεκεμβρίου 2023 / 15:30
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια δημιουργική συνεργασία προχωράει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ο σχεδιασμός αφορά σε πιστοποιημένα και μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα για  εκπαιδευτικούς και των δυο βαθμίδων, αντίστοιχα με αυτά που παρέχονται σε άλλα Ιδρύματα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της επιμόρφωσης των  εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς της, προχώρησε κατά τον μήνα Ιούλιο 2023 στη διερεύνηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών για την ανάπτυξη συγκεκριμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης.

Για τον σκοπό αυτό αναπτύχθηκε ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο. Το τελευταίο διακινήθηκε με ηλεκτρονικό τρόπο και συμπληρώθηκε ανώνυμα από εκπαιδευτικούς με υψηλό βαθμό αντιπροσώπευσης: 80% γυναίκες, 50% κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, 51% εργαζομένους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ενδιαφέρον

Οι διαστάσεις επιμόρφωσης που ανεδείχθησαν με υψηλό ενδιαφέρον αφορούν στα εξής πεδία:

Ψηφιακή Παιδεία, Αναγνωστική Συμπεριφορά & Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία, Σύγχρονες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, Κοινωνική συμπερίληψη και διαφορετικότητα, Σύγχρονες εφαρμογές στην εκπαίδευση και STREAMΕ (τεχνολογία, περιβάλλον, πολιτισμός και τέχνη),Διοίκηση και δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Μνημόνιο συνεργασίας

Η δράση αναμένεται να υποστηριχθεί στο πλαίσιο ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων με σκοπό την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αλλά και άλλων αντίστοιχων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.