Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση Υδραίου για τις εργασίες καθαρισμού στο Μον Ρεπό

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
08 Δεκεμβρίου 2023 / 15:10

Υπό την εποπτεία της Δασικής Υπηρεσίας, έγιναν εκτεταμένοι καθαρισμοί του δάσους σε έκταση 175 περίπου στρεμμάτων προϋπολογισμού 200.000 ευρώ περίπου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του έργου εκτεταμένου καθαρισμού της δασικής έκτασης του Μον Ρεπό εξέφρασε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Παρουσία των προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου του Δήμου είδε σήμερα από κοντά το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό.

Η Υπηρεσία Πρασίνου όλο αυτό το διάστημα είχε αναλάβει και εξυπηρετούσε την ανάγκη συντήρησης των βασικών δρόμων και μονοπατιών του Μον Ρεπό, καθώς και των κήπων του Μουσείου και έκανε επιπλέον παρεμβάσεις σε περιπτώσεις επικινδυνότητας κλαδιών και δέντρων.

Ωστόσο, οι ανάγκες καθαρισμών του δάσους ήταν μεγάλες,υπερβαίνοντας τις δυνατότητες της Υπηρεσίας. Μετά από συνεννόηση της Δημάρχου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την εποπτεία της Δασικής Υπηρεσίας, έγιναν εκτεταμένοι καθαρισμοί του δάσους σε έκταση 175 περίπου στρεμμάτων προϋπολογισμού 200.000 ευρώ περίπου. Η ξυλεία δε που προήλθε από τις κοπές,δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στους πολίτες, δωρεάν.

Παράλληλα, κατά την τετραετία που πέρασε, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου πραγματοποιούσε μικρότερης κλίμακας καθαρισμούς, ενώ εκπόνησε και το Σχέδιο Εκκένωσης του Μον Ρεπό σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης, τοποθέτησε νέες πυροσβεστικές φωλιές, μερίμνησε για τη σύνδεση της υδροδότησης του πυροσβεστικού δικτύου και προχώρησε σε οριοθέτηση και σήμανση των επικίνδυνων σημείων τοποθετώντας ενημερωτικές ταμπέλες και προστατευτικά. Κατά την αντιπυρική περίοδο δε, εκτελούσε καθημερινές περιπολίες με πυροσβεστικό όχημα και υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Χάρη Γιώτη καθώς και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου για τη συνεργασία και όσους συνέβαλαν, δηλώνοντας  μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πλέον, με τη συντήρηση και τις παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου, τους εκτεταμένους καθαρισμούς που ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν και με τα έργα που αφορούν στα κτήρια που ανακαινίστηκαν πλήρως, η εικόνα του Μον Ρεπό έχει αλλάξει. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των μεγάλων παρεμβάσεων που έχουν ως αποδέκτες τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας. Χαίρομαι που η προσπάθεια την οποία καταβάλαμε είναι επιτυχής και πλέον μετά από πολλά χρόνια έχει αλλάξει η εικόνα του Μον Ρεπό, ενός εμβληματικού και ιστορικού χώρου περιαστικά της πόλης μας με μεγάλη επισκεψιμότητα».

 

ΦΩΤΟ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ