Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Ιδρύεται στην Κέρκυρα νέα Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
08 Δεκεμβρίου 2023 / 09:46

Πρόσληψη με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου επί θητεία διάρκειας 7 ετών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ) Με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο ήταν εισηγητής, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, τροποποιείται σχετικό άρθρο του Ν. 4892/2022 και δημιουργούνται 10 επιπλέον Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, φθάνοντας συνολικά τις 16 στη Χώρα.

Ανάμεσα σε αυτές ιδρύεται και η Μονάδα στην Κέρκυρα. Για την κάλυψη της ανάγκης στελέχωσης των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, αυξάνονται οι οργανικές θέσεις, κατά κατηγορία, βαθμό και ειδικότητα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και συστήνεται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού Γενικών Καθηκόντων «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων», οι οποίοι καταλαμβάνουν 500 νέες, επί θητεία, οργανικές Θέσεις, εκ των οποίων 440 ειδικότητας πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού, και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού, πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας.

Οι Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου επί θητεία διάρκειας 7 ετών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης. Μετά μπορεί εφόσον επιθυμούν να μονιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, η προκήρυξη πρόσληψης που θα βγει σύντομα, προβλέπει σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια).

Κριτήρια μοριοδότησης πρόσληψης αποτελούν, μεταξύ άλλων, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως Εφέδρων Αξιωματικών, ή στις Ειδικές Δυνάμεις, ή στην Προεδρική Φρουρά, ο αριθμός των αντιπυρικών περιόδων των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, τα έτη εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, κλπ.

"Αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη για την Κέρκυρα, η οποία έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από δασικές πυρκαγιές και για το λόγο αυτό ευχαριστώ τον φίλο Υπουργό Βασίλη Κικίλια", καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή.

 

ΦΩΤΟ FB/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ