Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδυναμία πρακτικής άσκησης φοιτητών στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος

Δημήτρης Μπιάγκης
06 Δεκεμβρίου 2023 / 14:19

Ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Ερώτηση προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα την «Πρακτική άσκηση φοιτητών και σπουδαστών στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος».

Την ώρα που η χώρα μας βίωσε τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων 16 χρόνων που κόστισαν τόσο σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, όσο και σε τεράστιες εκτάσεις δασικής γης κρίνεται επιβεβλημένη η κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Προστασίας Δασών που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων αντιπυρικής προστασίας σε περιοχές άμεσης προτεραιότητας.

Στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη η θωράκιση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με επιστημονικό προσωπικό εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος. Σημαντικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και των Ι.Ε.Κ. που έχουν γνωστικό αντικείμενο συναφές με τις αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια πρακτικής άσκησης στις υπηρεσίες του.

Παρόλα αυτά, κι ενώ αιτούνται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση, οι απαντήσεις που λαβαίνουν είναι αρνητικές, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την απορρόφησή τους.