Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με κατασκευές από τους μαθητές του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας

2ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας
06 Δεκεμβρίου 2023 / 10:03
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια καλή προσπάθεια για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των παιδιών αλλά και την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες δια χειρός των μαθητών του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας περιμένουν όσους επιθυμούν να επισκεφθούν σήμερα και αύριο το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της σχολικής μονάδας.

Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά με σκοπό οι μαθητές να ενεργοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν. Τα μικρά..ξωτικά έπιασαν δουλειά τις προηγούμενες ημέρες και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους έφτιαξαν κουλουράκια, ξύλινα διακοσμητικά, στεφάνια,κεριέρες, ημερολόγια, γούρια για τη νέα χρονιά και άλλα πολλά.

Το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ θα είναι ανοιχτό για το κοινό σήμερα και αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου, στους Βελονάδες. Ήδη έχουν γίνει αφισοκολλήσεις σε κεντρικά σημεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την καλύτερη προβολή του και την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια καλή προσπάθεια για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των παιδιών, την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους.

Για τις ανάγκες του σχολείου

Η δράση αγκαλιάστηκε πέρσι με ιδιαίτερη επιτυχία και οι προσδοκίες είναι ανάλογες και για τη φετινή χρονιά. Όπως τόνισε στην «Ε» ο προϊστάμενος του σχολείου Χρήστος Κισιώτης, τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου προς όφελος των μαθητών του.

Στο δημοτικό φοιτούν συνολικά 13 παιδιά, ενώ στο νηπιαγωγείο τρία. Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (πρώην Δημοτικό Σχολείο Βελονάδων)  άνοιξε πέρσι τις πύλες τους στους Βελονάδες, μετά την επισκευή του κτιρίου για το σκοπό αυτό. Η ίδρυσή του εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2020, προκειμένου και η Βόρεια Κέρκυρα να αποκτήσει το δικό της ειδικό σχολείο.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.