Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιμελητήριο Κέρκυρας: «Οι ανεμογεννήτριες θα στραγγαλίσουν τα Διαπόντια Νησιά»

Εμπορικό Επιμελητήριο
04 Δεκεμβρίου 2023 / 14:14

«Ενώνουμε τη φωνή μας μέ όλους τους φορείς που αρνούνται αυτή την καταστροφική εξέλιξη»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την θέση του όσον αφορά την εγκατάσταση παράκτιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οθωνών Δημήτριο Κατέχη σχετικά με τον τρόπο που προωθείται η εγκατάσταση παράκτιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Σε κείμενο διαμαρτυρίας αναφέρει: «Το Επιμελητήριο, αφού έλαβε υπ’οψιν όλες τις ανακοινώσεις, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και εν γένει τα έγγραφα που μας προσκομίστηκαν ΔΗΛΩΝΕΙ ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ πλήρως με την θέση εγκατάστασης του αιολικού πάρκου, αφού με την προτεινόμενη αυτή θέση στην ουσία στραγγαλίζονται οι Οθωνοί και όλα τα Διαπόντια. Επίσης οι περιβαλλοντικές συνέπειες (θάλασσα, γη και αέρα) θα είναι τεράστιες. Η περιοχή είναι NATURA. Η συγκοινωνία είναι απίθανο να γίνεται πλέον (περικλείονται οι Οθωνοί από το αιολικό πάρκο σε απόσταση αναπνοής). Η ερήμωση τους θα είναι γεγονός.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδος με τεράστια γεωπολιτική σημασία. Κατόπιν τούτου, ζητάμε να ληφθούν υπόψιν όλες οι φωνές που αρνούνται αυτή την καταστροφική εξέλιξη, στις οποίες ενώνουμε και τις δικές μας του Επαγγελματικού κόσμου της Κέρκυρας».

Photo: PIXABAY