Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας: «Οι ανεμογεννήτριες θα είναι καταστροφή για τα Διαπόντια»

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
30 Nov 2023 / 15:04

Συστρατευόμαστε και θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φορείς που εκφράζουν την αντίθεσή τους, αλλά πολύ περισσότερο με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Οθωνών, Ερείκουσας και Μαθρακίου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας λέει ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όμως οι ανεμογεννήτριες δεν είναι οι μόνες πηγές ενέργειας.

Η δημιουργία Αιολικού Πάρκου στα Διαπόντια είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, τον μοναδικό φυσικό πλούτο των ακριτικών νησιών καθώς επίσης και ανυπολόγιστους κινδύνους για την ζωή των ανθρώπων και το θαλάσσιο οικοσύστημα , μην λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ακριτικές αυτές περιοχές είναι μέσα σε προστατευόμενες περιοχές Νατούρα 2000.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας είναι κάθετα αντίθετος  στην δημιουργία Αιολικού πάρκου στα Διαπόντια .

Συστρατευόμαστε και θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φορείς που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτό, αλλά πολύ περισσότερο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οθωνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερείκουσας και Πολιτιστικό & Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο Μαθρακίου .

                                        Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας

                                    Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

                               Ιωάννης Αλέγρης                 Χρήστος Λαβράνος     

ΦΩΤΟ: Γιάννης Αλέγρης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ