Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμπαράσταση στους υγειονομικούς από την ΟΓΕ Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας

Υγειονομικοί
30 Nov 2023 / 11:01

Ενώνουμε τη φωνή μας με την ΟΕΝΓΕ και διεκδικούμε συλλογικά και μαχητικά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί η υγεία και η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας είναι πολύτιμες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ εκφράζουμε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ και καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, σήμερα 30/11 στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του Νοσοκομείου, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους νοσοκομειακούς γιατρούς ιδιαίτερα στις γυναίκες στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που η εντατικοποίηση που βιώνουν έχει “χτυπήσει κόκκινο”.

Αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την εργασιακή ομηρία, τις συνεχείς μετακινήσεις. Δεν ανεχόμαστε την επικίνδυνη υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, με τραγικές συνέπειες τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς, ενώ αλωνίζουν οι ιδιώτες στα νοσοκομεία μέσω των αναθέσεων, των εργολαβιών, των ΣΔΙΤ. Δε δεχόμαστε την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την αφαίμαξη των οικογενειών μας που χρυσοπληρώνουν διπλά και τριπλά για δαπάνες υγείας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την ΟΕΝΓΕ και διεκδικούμε συλλογικά και μαχητικά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί η υγεία και η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας είναι πολύτιμες!

Διεκδικούμε

  • Στήριξη του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, σε όλες τις δομές υγείας. Προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων Καμία απόλυση συμβασιούχου ή ειδικευόμενου σε παράταση
  • Προάσπιση της μονάδας απεξάρτησης «Διάπλους» που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΥ στο νησί μας.