Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

ΕΛΜΕ
29 Nov 2023 / 15:05
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Επιδόθηκαν τα εξώδικα από τον ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ Κέρκυρας στις δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στις δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κέρκυρας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης τους, καθώς έχει παρέλθει η διετία από το ΦΕΚ του διορισμού τους.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τα δυο τοπικά εκπαιδευτικά Σωματεία, τον ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία έχουν προχωρήσει ήδη στην επίδοση εξωδίκων προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σκοπό αυτό.

Ως γνωστόν το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών την ατομική αξιολόγησή τους. Ωστόσο ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιδρά, υποστηρίζοντας ότι παράτυπα δεν προχωρούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, επαναφέροντάς τους εκπαιδευτικούς στο καθεστώς του δόκιμου.

Στηλιτεύουν μάλιστα τη στάση του Υπουργείου να χρησιμοποιεί τους νεοδιόριστους για να επιβάλλει την αξιολόγηση. Από πέρσι εξαλλου οι δυο Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, έχουν κηρύξει απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση για όσους νεοδιόριστους δεν θέλουν να λάβουν μέρος.

Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΕ Εκπαίδευσης Κέρκυρας, από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, έχουν αξιολογηθεί στην α' φάση 12 νηπιαγωγοί, 11 δάσκαλοι και 11 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Σε ό,τι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος εκτιμά ότι λιγότεροι από 20 εκπαιδευτικοί έχουν αξιολογηθεί μέχρι στιγμής.

ΦΩΤΟ:ΣΕΠΕ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.