Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος, στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παλαιών Προσκόπων

ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
29 Nov 2023 / 10:46
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο Παλαιός Πρόσκοπος της Ε.Π.Π. 6ου Συστήματος Νίκος Γιοχάλας, υποψήφιος για την Κ.Ε.Π.Π.Ε. στην εκλογική διαδικασία εξελέγη πανηγυρικά στη 2η θέση της λίστας των 7 εκλεγέντων με 4 μόνο ψήφους διαφορά από την πρώτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 25/11/2023 πραγματοποιήθηκε το-ανά 4ετία διεξαγόμενο- 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παλαιών Προσκόπων στην αίθουσα "Αθανάσιος Λευκαδίτης" του Προσκοπικού Μεγάρου της Αθήνας με τη συμμετοχή Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων πολλών νομών της χώρας και του απόδημου ελληνισμού.

Από την Κέρκυρα συμμετείχαν η Ε.Π.Π. του 1ου Συστήματος με 5 συνέδρους - που αναλογούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Π.Π. στην αριθμητική μας δύναμη - και με έναν παρατηρητή και οι Ενώσεις Π.Π. των 6ου και 8ου Συστημάτων. Από αυτή την πρώτη συμμετοχή της Ένωσης σε Συνέδριο Π.Π. (αφού πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τα 2 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Ένωσης) η παρουσία ήταν δυναμική, αφού Πρόεδρος του Συνεδρίου - μετά από τη σχετική ψηφοφορία - εξελέγη το μέλος Σπύρος Ανδριώτης, κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου βάσει του προγράμματος ήταν το μέλος Νίκος Κουρκουμέλης και στην επιτροπή καταμέτρησης ως ψηφολέκτης επελέγη ο Υπαρχηγός Δράσεων της Ένωσής μας Στέφανος Δουμπός.

Στα πρόσωπα των τριών αυτών μελών μας αποτυπώθηκε η εκτίμηση και ο σεβασμός του σώματος του Συνεδρίου(περίπου 150 άτομα) στους Παλαιούς Προσκόπους της Κέρκυρας και στον κερκυραϊκό προσκοπισμό γενικότερα. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία για την 4ετούς θητείας εκλογή της νέας 7μελούς Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος(Κ.Ε.Π.Π.Ε.) με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για ολόκληρη την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία και των 3 Ενώσεων, αφού ο αδελφός Παλαιός Πρόσκοπος της Ε.Π.Π. 6ου Συστήματος Νίκος Γιοχάλας, υποψήφιος για την Κ.Ε.Π.Π.Ε. στην παρθενική του συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία εξελέγη πανηγυρικά στη 2η θέση της λίστας των 7 εκλεγέντων με 4 μόνο ψήφους διαφορά από την πρώτη. Μεγάλη προσωπική του επιτυχία αλλά και μία επιπλέον απόδειξη της ξεχωριστής θέσης της Κέρκυρας στον προσκοπικό χάρτη της χώρας. «Όλα τα μέλη της Ε.Π.Π. 1ου τον συγχαίρουμε και ευχόμαστε τόσο σ' αυτόν όσο και στους υπόλοιπους εκλεγέντες υγεία, δύναμη και καλή προσκοπική δουλειά».

ΦΩΤΟ@ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.