Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
26 Nov 2023 / 10:30

Προκλήθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές του νησιού με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κακοκαιρία «Bettina» πλήττει τη χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχοπτώσεις και πτώσεις της θερμοκρασίας σημειώνονται στο Ιόνιο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα φαινόμενα αναμένεται να αρχίσουν να εξασθενούν σε ολόκληρη τη χώρα εκτός από τις περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου από το μεσημέρι της Κυριακής 26/11.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει στα δρομολόγια Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις δέντρων αλλά και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Από το απόγευμα του Σαββάτου 25/11 μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής 26/11 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε περισσότερες από επτά κλήσεις στην Κέρκυρα για περιστατικά κοπής δέντρων σε διάφορες περιοχές του νησιού (Αλμυρό, Κοντοκάλι κ.α.).

Παράλληλα προκλήθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές του νησιού με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση.

Οι ριπές του ανέμου τη νύχτα, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Βαλανειού βόρειας Κέρκυρας, έφτασαν τα 11 μποφόρ. Να σημειωθεί ότι και σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία στον νομό βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει για την Κυριακή 26/11:

«Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο Ιόνιο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 9 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη».

Για την Δευτέρα 27/11 η αντίστοιχη πρόβλεψη αναφέρει:

«Από το απόγευμα και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Τα φαινόμενα κατά τη διάκρεια της νύχτας θα ενταθούν, θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ