Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνον ο Παυλίδης μένει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
23 Nov 2023 / 15:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ο Σπύρος Βάρελης ακολούθησε, όπως αναμενόταν τον Νίκο Μπίστη και έφυγε. Η Μαρία Γονίδη είχε ήδη αποχωρήσει με το σχήμα της «Ομπρέλας». Κώστας Παυλίδης και Χρήστος Μωραΐτης θα περιμένουν το συνέδριο και τις ευρωεκλογές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βαθαίνει το χάσμα στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την ΚΕ του κόμματος να «φυλλοροεί» μέρα με τη μέρα, καθώς στον κύκλο των αποχωρήσεων που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, προστίθενται όλο και περισσότερα μέλη διαφωνώντας με την νέα ηγετική ομάδα του κόμματος.

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς από τα τρία μέλη που είχε η ΚΕ στην Κέρκυρα έχει παραμένει μόνο ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης.

Η πρώτη αποχώρηση που καταγράφηκε σε τοπικό επίπεδο προήλθε από το μέλος της ΚΕ του κόμματος και υποψήφια βουλεύτρια στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου Μαρία Γονίδη.

Η υπογραφή της «φιγούραρε» μεταξύ των 45 της «ομπρέλας» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην επεισοδιακή διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Σήμερα ωστόσο καταγράφηκε ακόμη μια έξοδος, προερχόμενη αυτή τη φορά από τον υποψήφιο δήμαρχο Β. Κέρκυρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου Σπύρο Βάρελη. Το όνομά του βρέθηκε μεταξύ των 57 στελεχών του κόμματος (9 βουλευτές και 48 μέλη της ΚΕ) που υπέγραψαν την κοινή επιστολή αποχώρησης με παραλήπτες τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση και ότι ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. «Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας». Όταν δεν επιλέγουν τις επιθέσεις και τις προσβολές, καταφεύγουν σε έναν απλουστευτικό, κενό περιεχομένου, λόγο με γενικόλογα συνθήματα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση. Είναι μια επώδυνη και διαλυτική διαδικασία που πλήττει όχι μόνο το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, αλλά συνολικά τις προοδευτικές δυνάμεις και τη Δημοκρατία της χώρας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. Παραμένει ο Κώστας Παυλίδης Μετά τις δυο αυτές αποχωρήσεις σε τοπικό επίπεδο, μόνο ένα μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει απομείνει στην Κέρκυρα.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης τόνισε ότι αποδέχεται το αποτέλεσμα της κάλπης για την επιλογή Προέδρου του κόμματος διευκρινίζοντας ότι οποιοσδήποτε και αν από τους πέντε υποψηφίους αναδεικνύονταν θα παρέμενε στο κόμμα. «Παραμένω στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και όχι για τα πρόσωπα. Δεν υπάρχει αλλαγή θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προκύπτει από τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος», επισήμανε ο ίδιος. Όπως είπε, υπάρχει ένα Συνέδριο μπροστά που θα κριθούν οι ιδεολογικές προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ΦΩΤΟ: Ο Κώστας Παυλίδης, με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Μπ. Μπαζιάνα, περιμένοντας την ανάσταση (Κέρκυρα, 2017)

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.