Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Το αεροδρόμιο Κέρκυρας έκλεισε - Πάμε κι όπου βγει...

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ
22 Nov 2023 / 11:48

Η ανακοίνωση αναφέρει «περί αεροδιαδρόμου ανοιχτού για διακομιδές», αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι πτήσεις ελικοπτέρων δεν γίνονται όταν δεν υπάρχει ημερήσιο φως, ούτε και σε κακοκαιρία

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το αεροδρόμιο κλείνει για συνολικά 1 μήνα. Φυσικά στο μεταξύ, η κατάσταση στο νοσοκομείο μας έχει επιδεινωθεί και οι αεροδιακομιδές έχουν πολλαπλασιαστεί.

Κανένας “υπεύθυνος” όμως δε σκέφτηκε για ακόμα μια φορά τι θα γίνει με τις ζωές συνανθρώπων μας που θα κινδυνέψουν στο μεσοδιάστημα αυτό του κλειστού αεροδρομίου. Η σχετική ανακοίνωση βέβαια αναφέρει «περί αεροδιαδρόμου ανοιχτού για πτήσεις ελικοπτέρων-ασθενοφόρων για διακομιδές», όμως αυτό δεν αρκεί..

Το πρόβλημα είναι ότι οι πτήσεις ελικοπτέρων από τη βάση του Ακτίου, δεν γίνονται όταν δεν υπάρχει ημερήσιο φως, ούτε όμως και σε μέρες με κακοκαιρία. Δηλαδή τις περισσότερες ώρες του 24ώρου που έχουμε νύχτα, αλλά και όταν το νησί είναι αποκλεισμένο λόγω ανέμων από θαλάσσης, το συγκεκριμένο ελικόπτερο δε μπορεί να πετάξει. (δεν πετάει για την ακρίβεια με πάνω από 6 μποφόρ).

Φέτος, ούτε καν τις περυσινές υποσχέσεις περί super Puma έστω για τις μέρες αυτές δεν τόλμησε να επαναλάβει ο κυβερνητικός Βουλευτής, ώστε να καλύψει το νησί μας. έστω για αυτό το διάστημα, τις επείγουσες υγειονομικές ανάγκες Καμία αντίδραση ακούσαμε επίσης από τη διοίκηση της 6η υγειονομικής περιφέρειας ή του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Και μιλάμε για υποσχέσεις περί πτητικού μέσου παντός καιρού, που φυσικά ούτε πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί άνθρωποι την περυσινή αντίστοιχη περίοδο κατά τις βράδυνες ώρες ή σε μέρες με κακοκαιρία να κινδυνέψουν. Θα θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο ήδη γίναμε θέμα στο πανελλήνιο όταν σε 2 διακομιδές παιδιών, εξαιτίας της έλλειψης πτητικού μέσου πάντως καιρού, η διακομιδές διήρκεσαν ώρες, καθώς πρώτα μεταφέρθηκαν με ταχύπλοο στην Ηγουμενίτσα, μετά με ασθενοφόρο στα Γιάννενα και στο τέλος με αεροπλάνο στην Αθήνα. Πόσες άλλες πιθανά δεν αφορούσαν νέους ανθρώπους για να γίνουν θέμα ή απλά δεν είδαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Το σχέδιο «πάμε κι όπου βγει» της κυβέρνησης προφανώς είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και προφανώς όπως στα Τέμπη, πρέπει να θρηνήσουμε πρώτα θύματα για να καταλάβουν κάποιοι τα αποτελέσματα των παραλήψεων τους.

Ως πολίτες του νησιού όμως αυτό το αποδεχόμαστε;

Θα ζητούσαμε έστω και σήμερα να πάρει κάποιος την ευθύνη της επαρκούς κάλυψης του νησιού αυτές τις μέρες. Αλλά μάλλον ζητάμε πολλά για μια περίοδο 30 ημερών, από τους ίδιους ανθρώπους που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, αφήνουν επί χρόνια το νοσοκομείο να παραπαίει με δεκάδες παραιτήσεις γιατρών και κλεισίματα τμημάτων.

Ξέρουμε τι θα μας απαντήσουν ειρωνευόμενοι. Ότι ο λαός ενέκρινε την πολιτική τους στις πρόσφατες εκλογές με το 41%.Το έχουν ήδη ξαναπεί.

Ξέρουμε τι θα απαντήσουμε κι εμείς όμως. Η υγεία του λαού δε μπαίνει σε πολιτικάντικες αριθμητικές και λαϊκισμούς.

Δώστε άμεσα λύση στον υγειονομικό αποκλεισμό του νησιού, πριν να είναι αργά.

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας