Από τις υπηρεσίες Μεταφορών ξεκινάει η ψηφιακή μετάβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Μέσω της ψηφιοποίησης ο χρόνος εξυπηρέτησης για τις υπηρεσίες που παρέχονται με φυσική παρουσία θα μειωθεί στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται σήμερα
ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ζάκυνθο, με την συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η παρουσίαση ενός καινοτόμου πιλοτικού έργου με τίτλο “H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην ψηφιακή εποχή - στην υπηρεσία των πολιτών” που οδηγεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην ψηφιακή εποχή το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, ύψους 1.600.000 ευρώ.
Την παρουσίαση του έργου που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του OTE και των εταιρειών INITIA AE και SRC AE έκαναν ο Αντιπρόεδρος INITIA Αλέξης Έιτκεν και ο Σύμβουλος ICT INITIA Aφεντούλης Γαρδιάνος.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με το αρχείο και τις υπηρεσίες Μεταφορών στην Κέρκυρα και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ακολουθεί προσεχώς η ενεργοποίηση πάνω από 180 υπηρεσιών για τους πολίτες όπου εντοπίζονται τα μεγάλα προβλήματα διεκπεραίωσης υποθέσεων.
Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα τόνισε την σημασία που έχει το ξεκίνημα της ψηφιακής μετάβασης της Περιφέρειας και την συνέχεια την οποία πρέπει να έχει για να ολοκληρωθεί σε όλο το εύρος δηλαδή να αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών και βάθος για να δίνει πραγματική εξυπηρέτηση, απλοποίηση, διαφάνεια τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και τους πολίτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα και πρόσθεσε “Ο γενικότερος σχεδιασμός μας είναι ένα έργο ύψους 12.000.000 ευρώ. Ελπίζουμε να μπορέσει να υλοποιηθεί. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μπει στην ψηφιακή εποχή. Ήταν στο σκεπτικό μας να υλοποιηθεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία με ψηφιακή επικοινωνία αλλά και καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Βάζουμε βάση για την ψηφιοποίηση αρχείων, ψηφιακή παροχή υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση των πολιτών και την προβολή κάθε τόπου. Αλλάζουμε τα δεδομένα, υλοποιούμε το ψηφιακό μέλλον της Περιφέρειας”.
Μέσω της ψηφιοποίησης ο χρόνος εξυπηρέτησης για τις υπηρεσίες που παρέχονται με φυσική παρουσία θα μειωθεί στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται σήμερα, θα τηρείται η εμπιστευτικότητα, θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα, θα αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης, θα μειωθεί η εσωτερική γραφειοκρατία και το κόστος εσωτερικής παραγωγής και ο χρόνος για τους πολίτες. Θα είναι εφικτή η παροχή μεγάλου πλήθους ψηφιακών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν πολίτες και επαγγελματίες να εκτελούν διάφορες διαδικασίες online χωρις να επισκέπτονται τα γραφεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Τέλος, η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το “Αντώνης Τρίτσης” για την υλοποίηση Ψηφιακού Αγροδιατροφικού Χάρτη σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων για το οποίο θα γίνουν άμεσα ανακοινώσεις.