Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ταμείο της Δ.Ε. Φαιάκων τα 2 εκατ. του πρώην Club Med

Πρώην Club Med
17 Nov 2023 / 09:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το ποσό καθορίστηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σκοπό να διατεθεί σε έργα υποδομών και αναπλάσεις στην ευρύτερη περιοχή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη διάθεση της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας είναι πλέον η εισφορά σε χρήμα των 2,046 εκατ. ευρώ από την επένδυση της «Corfu Gardens ΑΚ. ΤΕ.ΞΕ» στην έκταση του πρώην Club Med στη Δασιά, στο οποίο ανεγέρθηκε και λειτουργεί η νέα ξενοδοχειακή μονάδα IKOS ODISIA. Στην πρόσφατη κατεπείγουσα συνεδρίαση της 13/11/2023, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε με αναμόρφωση προϋπολογισμού να βάλει στο συρτάρι της Δ.Ε. Φαιάκων το ποσό που εισέπραξε τελικά τον περασμένο Αύγουστο.

Πώς καθορίστηκε η τιμή

Το τίμημα για την εισφορά σε χρήμα (έναντι γης) καθορίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, περί «Καθορισμού του χρηματικού ποσού για την καταβολή της εκ μετατροπής υποχρέωσης παραχώρησης τμήματος γηπέδου σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού για τουριστική εγκατάσταση της IKOS ODISIA στη θέση Ύψος Κάτω Κορακιάνας του Δ.Δ. Φαιάκων, στο πλαίσιο εκκρεμούς διαδικασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν.4759/2020».

Έτσι καταβλήθηκε στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων το ποσό των 2.046.255,75€ για τη δημιουργία έργων υποδομής της Δ.Ε. Φαιάκων, το οποίο η Οικονομική Επιτροπή κατένειμε ως εξής:

- Έργα Οδοποιίας ποσό 1.046.255,75 ευρώ.

- Έργα Υποδομών (αναπλάσεις υπαίθριων χώρων - Παιδικών Χαρών, ηλεκτροφωτισμού και Δημοτικών κτιρίων), ποσό 1.000.000 ευρώ.

Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο

Για το θέμα, είχε ληφθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ενώ θετικά είχε γνωμοδοτήσει τον Νοέμβρη του 2020 και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας. "Υπέρ" είχαν ψηφίσει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Υδραίου (15), Τρεπεκλή (12), Νεράντζη (3) και ο Σπύρος Πουλής.

"Κατά" είχαν ψηφίσει οι σύμβουλοι των παρατάξεων Καλούδη (4), Σαρλή (3), Λαϊκής Συσπείρωσης (3), ο Νικηφόρος Κοσμάς της "Εκκίνησης", η Μαρία Δρυ της "Κέρκυρα 180", ο Γιώργος Καρύδης της "Κερκυραϊκής Συμμαχίας" καθώς και η Ελεάνα Φαϊτά, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κάτω Κορακιάνας.

Σημειώνεται ότι κάθετα αντίθετη ήταν η θέση του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Κάτω Κορακιάνας. Με απόφασή του, ζητούσε την αντίστοιχη γη, 70 περίπου στρεμμάτων, έναντι του χρηματικού ποσού. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.