Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα- Χρυσοχοΐδη με φόντο τα προβλήματα σε νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας

ΥΓΕΙΑ
16 Nov 2023 / 18:31

"Ο κ. Γκίκας επίσης ζήτησε μετ’ επιτάσεως την πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ για τη δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Β. Κέρκυρα ώστε να υπάρχει ταχύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με ευρεία ατζέντα θεμάτων.

Κατ’ αρχάς ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωση συγκεκριμένων κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπως η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Νεφρολογική, αλλά και στην υποστελέχωση του Ακτινολογικού και του Νευρολογικού Τμήματος και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για την κάλυψη των αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκίκας ζήτησε την ίδρυση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, αφού η έλλειψή του συνεπάγεται την διακομιδή πολλών ασθενών εκτός Κέρκυρας σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε επιπλέον κίνητρα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ιατρικό προσωπικό, καθότι πολλές προκηρύξεις κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών παραμένουν άγονες.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό που συμπεριέλαβε το Νοσοκομείο Κέρκυρας ανάμεσα σε αυτά που θα αποκτήσουν Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Ωστόσο, ανέφερε πως είναι σημαντικό αυτές οι μονάδες να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό για το γεγονός ότι προχωρά η διαδικασία δημοπράτησης των έργων αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κέρκυρας από το ΤΑΙΠΕΔ μετά και την έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου Υγείας. Ως γνωστόν τα έργα αυτά προβλέπουν την αναβάθμιση και επισκευή τριών κτηρίων Δομών του Ψυχιατρικού Τομέα και εργασίες επισκευών στην Ψυχιατρική Κλινική και σε εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

Επίσης είναι σε εξέλιξη και θα εγκριθεί από το Τεχνικό Συμβούλιο Υγείας έργο, προϋπολογισμού δαπάνης 500.000 ευρώ, που θα στεγάσει σε αυτόνομα διαμερίσματα επτά (7) υγειονομικούς.

Σε ότι αφορά στην επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης των μελετών από την 6η ΥΠΕ και το ΤΑΙΠΕΔ και προωθούνται στο Τεχνικό Συμβούλιο Υγείας για την τελική έγκριση. Πρόκειται για έργα που θα ξεπεράσουν τα 4.000.000 ευρώ.

Ο κ. Γκίκας επίσης ζήτησε μετ’ επιτάσεως την  πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ για τη δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Β. Κέρκυρα ώστε να υπάρχει ταχύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά.

Τέλος ζήτησε την παράταση εργασίας κατά 1 έτος των ιατρών του ΕΣΥ που συνταξιοδοτούνται την 31-12-2023.

ΦΩΤΟ@ ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ