Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο
15 Nov 2023 / 10:15

Τιμούν, την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας, φωτίζοντας τα επίκαιρα, σύγχρονα διδάγματά της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Τομεακές Οργανώσεις Κέρκυρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εν όψει της 50ης επετείου του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τιμούν, με μια σειρά εκδηλώσεων, την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας σε όλη τη διάρκεια της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, φωτίζοντας τα επίκαιρα, σύγχρονα διδάγματά της στους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους εργαζόμενους και τον λαό του νησιού. 

Ιδιαίτερα φέτος, που η 50η επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποτελούν ταυτόχρονα βήμα καταδίκης των εγκλημάτων της κατοχής, αλληλεγγύης του λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό, την οποία εκφράζει με συγκλονιστικές διαδηλώσεις όλες αυτές τις μέρες.

Η ίδια η σημερινή κατάσταση επιβεβαιώνει ότι τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου είναι πιο σύγχρονα από ποτέ. Εμπνέουν, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, για τους αγώνες του σήμερα, διδάσκουν ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, επιβεβαιώνουν ότι τα σκοτάδια μπορούν να γίνουν λάμψη,  δείχνουν την ανάγκη να δυναμώσει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ που, όπως και τότε, έτσι και σήμερα είναι η μοναδική εγγύηση ότι ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν να δίνουν μάχες για να γίνουν περισσότερες οι «κόκκινες ρωγμές» στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, πολέμους, φασισμό και προσφυγιά.

Τιμάμε λοιπόν τα 50 χρόνια από την «κόκκινη ρωγμή» του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και καλούμε τον λαό και τη νεολαία του νησιού να πάρει μέρος στον αγωνιστικό εορτασμό:

  • Πέμπτη 16 Νοέμβρη 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ΚέρκυραςΕκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Έλλη Σωτηροπούλου, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σωτήρης Μπουχάγιαρ, φοιτητής στην Αθήνα την περίοδο της χούντας, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα. Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείο και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.
  • Παρασκευή 17 Νοέμβρη 6μμ στο μνημείο του Πολυτεχνείου (παλιά Νομαρχία) – συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και κατάθεση στεφάνων.

Η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ καλεί επίσης το Σάββατο 18 Νοέμβρη 13:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο  στην προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με τίτλο «Ένας ζεστός Νοέμβρης». Μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με «πρωταγωνιστές» της περιόδου, το ντοκιμαντέρ υπόσχεται να μεταφέρει τον θεατή στην περίοδο της χούντας, ώστε να ζήσει από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα.