Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Χριστούγεννα τα αποτελέσματα του μαθηματικού διαγωνισμού «Θαλής»

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
14 Nov 2023 / 13:37

Μέσα στις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Κώστας Ζερβός»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παράρτημα Κέρκυρας σήμερα απέστειλε στα κεντρικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας 6 γραπτά (5 από τη Β' γυμνασίου και 1 από το Β'

Λυκείου) ώστε να αξιολογηθούν. Τα γραπτά είναι καλυμμένα και ανώνυμα.

Με βάση τα συνολικά πανελλαδικά αποτελέσματα θα γνωρίζουμε μετά τα Χριστούγεννα ποιοι μαθητές/μαθήτριες από την Κέρκυρας διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Ο «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» θα διενεργηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2024 και η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2024.

Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επί πλέον από έναν τελικό προκριματικό διαγωνισμό στην Ε.Μ.Ε. θα επιλεγεί η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024).

Σας γνωστοποιούμε ότι ολοκλήρώθηκε και η διόρθωση των γραπτών του τοπικού διαγωνισμού ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΟΣ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επίσης, γνωστοποιούμε στους συναδέλφους ότι το 38ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας θα διεξαχθεί 24-26 Νοεμβρίου στις Σέρρες. Για την συμμετοχή στο συνέδριο είναι απαραίτητη η εξόφληση των όποιων οφειλών σας προς την ΕΜΕ.

Παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Μάριος Μαγιολαδίτης

πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας