Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα - Φορολογικό νομοσχέδιο: Καθολική αποχή δικηγόρων 16 με 22 Νοεμβρίου

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
13 Nov 2023 / 15:35

Οι αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας - Δυναμικές κινητοποιήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 13/11/2023 με θέμα ημερήσια διάταξης: «Φορολογικό Νομοσχέδιο - Αποφάσεις Ολομέλειας - Αποφάσεις ΔΣΚ επι του θέματος - Κινητοποιήσεις», αφού έλαβε υπόψιν του τις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11/11/2023, αποφάσισε τα εξής:

 

1. Τη δημιουργία κοινού μετώπου με όλους τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

2. Συναντήσεις, στο πλαίσιο της Ολομέλειας, με όλους τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

 

3. Συμμετοχή στην δημιουργία πλατφόρμας για την διαδικτυακή συλλογή υπογραφών κατά του Ν/Σ.

 

4. Ένδικες πρόσφυγες στα αρμόδια Δικαστήρια, στο πλαίσιο της Ολομελειας, με σκοπό την ακύρωση του νομοθετήματος, εφόσον τούτο ψηφιστεί.

 

5. Ορισμός της 22/11 ως ημέρας μεγάλης κινητοποίησης - αποχής και διαμαρτυρίας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

6. Αποχή από όλες τις δίκες (αστικές - ποινικές - διοικητικές) συμφερόντων ελληνικού δημοσίου και Επιτροπές (Δασική, 152, ΣΥΠΟΘΑ κλπ) έως ψηφίσεως του Ν/Σ, συμπεριλαμβανομένων των δικών που ο προσφεύγων, ο αιτών ή ενάγων είναι ο πολίτης, και συμπεριλαμβανομένων και των ποινικών υποθέσεων που ο πολίτης είναι κατηγορούμενος και που δεν έχει ασκηθεί από το Δημόσιο υποστήριξη κατηγορίας, όπως και όλων των δικών με τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα ΝΠΔΔ του Δημοσίου (πλην ΟΤΑ ή νπδδ ή νπιδ που σχετίζονται με τους ΟΤΑ). 

 

7. Καθολική αποχή από τα καθήκοντα μας 16 και 17/11/2023, καθώς και 20, 21 και 22/11/2023. Σημειώνεται ότι η αποχή συμπεριλαμβάνει και κάθε εργασία σε Κτηματολογικά Γραφεία ή Υποθηκοφυλακεία ή κατάθεση νέων δηλώσεων κτηματογράφησης. 

 

8. Καθολική αποχή όλη την εβδομάδα κατά την οποίαν θα συζητείται στην Βουλή το Ν/Σ.

 

9. Αποχή των συναδέλφων, έως την ψήφιση του Ν/Σ, από έκδοση διαταγών πληρωμης με εντολείς Τράπεζες και funds, καθως και ομοίως αποχή από επιταγές προς εκούσια συμμόρφωση των διαταγών, οπως επίσης και από παραγγελία προς εκτέλεση για τους ίδιους εντολείς.

 

10. Επαφές με τους Βουλευτές Κέρκυρας, τους κατά τόπους φορείς ελεύθερων επαγγελματιών και τα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να αναδειχθεί ο άδικος χαρακτήρας του Νομοσχεδίου

 

Επανεξέταση της στάσης μας θα υπάρξει μετά την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 24 & 25/11/2023.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ

ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΚΟΝΤΟΣ