Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση
13 Nov 2023 / 09:41

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία απο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2023, με εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣΥ Μπάμπης Χαραλάμπους:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς και απαρτχάιντ.

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα που επικαλείται το κράτος του Ισραήλ, επιχείρημα που επικαλείται και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά η πολιτική της γενοκτονίας ενός λαού.

Καταδικάζουμε την πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ για την περιοχή, που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι’ αυτό και απαιτεί:
– Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
– Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
– Να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε είδους συμμετοχή και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
– Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου».