Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικροί μεγάλοι στου Κωτσέλα σηκώνουν μανίκια για να καθαρίσουν την γειτονιά τους

Εθελοντικός καθαρισμός
10 Nov 2023 / 09:43
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Εθελοντικό καθαρισμό στου Κωτσέλα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το καλό παράδειγμα για να έχουν καθαρές τις γειτονιές τους, επιχειρούν να δώσουν κάτοικοι και μαθητές από την περιοχή του Κωτσέλα που διοργανώνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου εθελοντικό καθαρισμό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα και Κωτσέλα Κέρκυρας, ο οποίος σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου θα προχωρήσει σε καθαρισμό των οδών Μιλτιάδη Μαργαρίτη, Αιμ. Ηλία Πολίτη και παρακείμενων παρόδων.

Κάτοικοι, μαθητές και γονείς θα πιάσουν σκούπες και φαράσια επιδιώκοντας μέσα από τη συμβολική αυτή κίνηση να ευαισθητοποιήσουν τους περίοικους αλλά και τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για καθαρές γειτονιές χωρίς σκουπίδια.

«Η πρωτοβουλία μας έχει συμβολικό χαρακτήρα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο της περιοχής όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στο θέμα αυτό, προκειμένου να φροντίζουν να διατηρούν καθαρά τα τμήματα είτε μπροστά από το κατάστημά τους ή από το σπίτι τους. Δεν αντικαθιστούμε τον Δήμο. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα», τόνισε στην «Ε» η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πίτσα Γκίκα.

Πρόθεση να επαναληφθεί

Η δράση θα λάβει χώρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Σε περίπτωση όμως βροχής, θα μετατεθεί για την αμέσως επόμενη Κυριακή. Το ραντεβού έχει δοθεί απέναντι από το 13ο νηπιαγωγείο (στις τέντες). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους σκούπες, φαράσια και γάντια, ενώ σακούλες απορριμμάτων θα παρέχει ο Σύλλογος. Προαπαιτούμενο, ωστόσο, η καλή διάθεση όλων!
Η πρωτοβουλία λαμβάνεται για πρώτη φορά, ωστόσο στις προθέσεις του Συλλόγου είναι να επαναληφθεί, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των άλλων δυο δημοτικών της περιοχής, του 7ου και του 9ου, ώστε να επεκταθεί και σε άλλες οδούς.


Μόνιμοι οδοκαθαριστές

Σύμφωνα πάντως με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη, οι οδοί Μ. Μαργαρίτη και Αιμ. Ηλία Πολίτη, υποστηρίζονται από δυο μόνιμους οδοκαθαριστές μετά από σχετικά αιτήματα που έχει δεχθεί η Υπηρεσία.

Το μήνυμα ωστόσο που θέλουν να περάσουν οι διοργανωτές είναι ότι ως πολίτες αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και αναμένουν από την τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει το ίδιο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.