Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2η ενημερωτική εκδήλωση του ΤΕΕ Κέρκυρας για την κτηματογράφηση

ΤΕΕ Κέρκυρας
09 Nov 2023 / 16:00

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο αφορούσε στον καθοριστικό ρόλο των μηχανικών στον ορθό γεωχωρικό εντοπισμό των δικαιωμάτων και τη δήλωσή τους

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΤΕΕ). Με αφορμή την έναρξη της  Κτηματογράφησης του υπολοίπου της Π.Ε. Κέρκυρας (πλην πρώην Δήμου Κερκυραίων και Κοινότητας Κάτω Κορακιάνας),  όπου ξεκινά την Δευτέρα 13/11/2023, το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ σε συνδιοργάνωση με τους Συλλόγους Διπλωματούχων  Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Κέρκυρας, Διπλωματούχων  Πολιτικών Μηχανικών Κέρκυρας και το Τμήμα Κέρκυρας της ΕΕΤΕΜ, πραγματοποίησαν την Τρίτη 07/11/2023, την 2η ενημερωτική εκδήλωση «Δηλώσεις Κτηματολογίου  - Συμπλήρωση & αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων από μηχανικούς».

Η εκδήλωση που είχε μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κέρκυρας, με ομιλητές στελέχη από την ανάδοχο εταιρεία. Αφορούσε, δε, στον καθοριστικό ρόλο των μηχανικών στον ορθό γεωχωρικό εντοπισμό των δικαιωμάτων  και την δήλωσή τους, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα για τους ιδιοκτήτες στο μέλλον, όπως συνέβη κατά τις προηγούμενες κτηματογραφήσεις.

Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων δικαιωμάτων από τους πολίτες τυπικά έχει τρίμηνη διάρκεια, για τους κατοίκους εσωτερικού και εξάμηνη για τους κατοίκους εξωτερικού.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ