Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση ΚΚΕ για την εξέγερση Πολυτεχνείου στην Περίθεια

Πολυτεχνείο
07 Nov 2023 / 15:49

Από την ΚΟΒ Βόρειας Κέρκυρας - Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ώρα 18.30 στην αίθουσα «Φ. Βλάχος» στον Αλμυρό Περίθειας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τις μέρες που ο γίγαντας λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ και δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα! Μπορεί η Χούντα να ανατράπηκε, όμως το σύστημα που γεννά εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, φασισμό είναι εδώ.

50 χρόνια μετά ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:

▪   ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού,

▪   ότι ο αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ,

▪   ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Φέτος ο εορτασμός των 50 χρόνων του Πολυτεχνείου συμπίπτει χρονικά με την κορύφωση του μακρόχρονου αγώνα ενός άλλου λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική του κράτους του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες βιώνουν μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή των εδαφών τους, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις και βασανισμούς.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό για να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα, για να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές φρεγάτες από την Ανατολική Μεσόγειο, για να μη χρησιμοποιείται η Σούδα, το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και οι άλλες βάσεις ως πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών στη Μέση Ανατολή. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.