Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαστήριο «Η ηθική της τεχνητής νοημοσύνης» για μαθητές

Τεχνητή Νοημοσύνη
03 Nov 2023 / 15:31

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στο πλαίσιο λειτουργίας του Corfu Tech Lab (American Space) σε συνεργασία με το «Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια εποχή συνεχών εξελίξεων, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μέρος της υφιστάμενης πραγματικότητας. Τι όμως θα σημαίνει να είσαι άνθρωπος στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης; Τι θέση έχει η ηθική σε αυτό; Πόσο θα επηρεάσει η Τεχνητή Υπερνοημοσύνη τον ανθρώπινο παράγοντα και τη συνείδηση; Πώς πρέπει τελικά να πράττουμε, ώστε να μη ξεχάσουμε το σημαντικότερο όλων, ότι πρωτίστως και κυρίως είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν στο εργαστήριο «Η ηθική της τεχνητής νοημοσύνης» την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, που πραγματοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στα πλαίσια λειτουργίας του Corfu Tech Lab (American Space) σε συνεργασία με το «Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας», του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν τα εξής σχολεία:

Λύκειο Αγρού: 09:00 – 10:00

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας: 10:00 – 11:00

Μουσικό Σχολείο: 11:00 – 12:00

Εισηγητές:

Μάριος Μαγιολαδίτης, Μαθηματικός

Άρτεμη Παπανδρίτσα, Εκπαιδευτικός – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια