Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η σφοδρή καταιγίδα ξήλωσε στέγη από κτίριο στην Κατακαλού

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
02 Nov 2023 / 09:56
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε τέσσερις ώρες περίπου η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβλήματα σε περιοχές της Κεντρικής Κέρκυρας προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν, ξήλωσαν μια σκεπή από υπό κατασκευή κτίριο στην περιοχή Κατακαλού, με ένα μέρος της να καταλήγει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα περιοχές να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα από την ΕΡΤ έως Βρυώνη. Ήδη συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο επειδή η ζημία είναι σοβαρή εκτιμάται ότι η ηλεκτροδότηση θα επανέλθει μετά από τέσσερις περίπου ώρες.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση της στέγης σε ασφαλές σημείο, ενώ χρειάστηκε να προβεί και σε κοπές δυο δέντρων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στο Κανόνι

Παράλληλα, χωρίς ρεύμα είναι και η οδός Ναυσικά, στο Κανόνι, λόγω πτώσης δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ. Δύναμη της Πυροσβεστικής κλήθηκε για την κοπή του δέντρου και την απομάκρυνσή του, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται και σε αυτό το σημείο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Πλημμύρισαν δρόμοι

Στο μεταξύ, λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε τα ξημερώματα την Κέρκυρα, ο δρόμος μπροστά από το αεροδρόμιο πλημμύρισε και πάλι με τους οδηγούς να χρειάζεται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά την διέλευσή τους από το σημείο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.