Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αγωνιστούν στην Κέρκυρα για φιλανθρωπικό σκοπό

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας
27 Οκτωβρίου 2023 / 09:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η «χρυσή εθνική» του 2004 σε αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Γήπεδο του Ολύμπου με σκοπό τη στήριξη συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τον ιερό σκοπό της στήριξης συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Ολύμπου στις 14.30.

Καλώντας όλον τον κόσμο να συμμετέχει στην προσπάθεια, μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Νίκος Κολοβός, ο Διοικητής Νομού Νεκτάριος Θεοδωράκος, ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Νίκος Καραταράκης και ο διεθνής Κερκυραίος διαιτητής Τάσος Κάκος. 

«Ο συνάδελφος έχει δώσει πολλούς αγώνες με τα φυσικά φαινόμενα και τώρα καλείται να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, θα είμαστε δίπλα του κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Διοικητής Νίκος Κολοβός.

Δίνοντας τις λεπτομέρεις, ο διεθνής πρώην διαιτητής Τάσος Κάκος ανέφερε ότι ο αγώνας θα είναι ταυτόχρονα ένα πολιτιστικό αλλά και αθλητικό γεγονός. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. «Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα είναι για τις ιατρικές δαπάνες που θα χρειαστούν ώστε να ξεπεράσει ο συνάνθρωπός μας το πρόβλημά του. Ο σκοπός είναι ιερός και ήδη αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από πολλούς Κερκυραίους».

Στους αθλητές που θα συμμετέχουν συμπεριλαμβάνονται επίλεκτοι διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Τσιάρτας, Γκαμπίζας.

Στην αντίπαλη ομάδα θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Κέρκυρα ειδικά για αυτό το σκοπό. 

Ο Διοικητής Νομού Κέρκυρας Νεκτάριος Θεοδωράκος υπογράμμισε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πάντα αρωγός, σε κάθε προσπάθεια που καλείται να ανταποκριθεί και να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. 

Το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ και η είσοδος για τα παιδιά θα είναι δωρεάν. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.