Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πού τρώμε το σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα; Θα σας ανοίξει η όρεξη!

fagitokerkira
26 Οκτωβρίου 2023 / 11:46
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Δίνουμε την απάντηση στο κλασικό ερώτημα της παρέας: «πού να πάμε για φαγητό», με διευθύνσεις σε όμορφες κερκυραϊκές γειτονιές.

Υπάρχει ένα κλασικό ερώτημα που ταλανίζει την παρέα όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο: «πού να πάμε για φαγητό». Μαγειρευτό ή μεζέδες; Burger ή brunch;
 
Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει προτάσεις για όλα τα γούστα, με διευθύνσεις αγαπημένα σποτ στο νησί που θα σας περιμένουν για φαγητό και αυτό το Σαββατοκύριακο.
 
Σας προκαλούμε να κάνετε μια ακόμη γευστική παρασπονδία επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια, προτού να χειμωνιάσουμε και να ενταχθούμε στο κλίμα που μας θέλει όλους κοντά στη φωτιά..
 
Nautilus
 
Ούζο ή καλό κρασί και μεζέδες πάνε μαζί. Και στο Ναυτίλο στον Ανεμόμυλο υπάρχει αυτή η τη νοσταλγική διάθεση του αποχαιρετισμού του καλοκαιριού. Ίσως γιατί το μαγαζί αγαπάει τους ψαρομεζέδες το ποιοτικό φαγητό και τις νησιώτικες συνταγές γενικότερα με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το μενού συγκεντρώνει μεζέδες καλοκαιρινούς, που «σηκώνουν» ούζο για να φατε ποικιλία θαλασσινών εξαιρετική φάβα, χταποδάκι και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
 
 
Ανεμόμυλος Κέρκυρα, 26610 28599
 
Στη Σέσουλα, Souvlaki Bar

Όπως μαρτυρά και το ίδιο όνομα του μαγαζιού, ετοιμαστείτε να αποχωριστείτε τα πιάτα και να γευτείτε τα πιο νόστιμα ψητά «στη Σέσουλα». Στο χώρο αυτό η τσίκνα απενοχοποιείται τόσο για τους κρεατοφάγους όσο και για τους...vegan, αφού και για τους χορτοφάγους οι επιλογές ποικίλλουν. Ένα μοντέρνο ψητοπωλείο το οποίο έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία στο νησί, αφού προσφέρει ζουμερά κρέατα, τυλιχτά αλλά και μεγάλη ποικιλία σε σπιτικά ορεκτικά όπως εμπνευσμένες δροσερές σαλάτες, χειροποίητες πίτες κ.α. Ασφαλώς τα σουβλάκια της Σέσουλας έχουν την τιμητική τους. Σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι κοτόπουλο μπούτι ή στήθος, μοσχαρίσιο με το μουσταρδολέμονο να τα κάνει ακόμα πιο γευστικά. Πρωταγωνιστές στο μενού δεν είναι άλλοι από τα σπιτικά burgers, τη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και την ανεπανάληπτη tomahawk στα κάρβουνα που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Εκεί όπως αντιλαμβάνεστε οι λάτρεις του κρέατος μπορούν να αναζητήσουν τις καλύτερες κοπές, θα δαγκώσουν με ευχαρίστηση το πιο ζουμερό burger και θα γευτούν συνολικά την καλύτερη ποιότητα. Έχοντας σαρώσει ήδη 3 φορέςτα βραβεία γέυσης και ποιότητας από τον όμιλο estiatoria.gr σημειώνεται πως έχει ηδη λάβει βράβευση για το 2024. Επιπλέον η Sesoula Souvlaki bar προσφέρει υπηρεσίες catering από ένα παιδικό πάρτι, εγκαίνια βάπτιση μέχρι και γάμο για να νοστιμήσει τις εκδηλώσεις σας !

3ο χλμ, Εθνικής Λευκίμμης, Κανάλια, 26610 39552

Persona Grata
 
Είναι ένα μαγαζί που άνοιξε κάποτε στην Ιακώβου Πολυλά και την αναγέννησε. Αυτό το κατάφερε προσφέροντας υπέροχο καφέ, φαγητό και σε έναν χώρο ο οποίος είναι χαλαρός και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτος. ένα μαγαζί αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα, καθώς η φιλοξενία και ο αριστοτεχνικός τρόπος παρασκευής του καφέ αποτελούν must της φιλοσοφίας του. Στον άνετο χώρο του με το ιδιαίτερο mix & match design δημιουργείται το τέλειο περιβάλλον για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας κάθε ώρα της ημέρας.Εκεί όπου η ποιότητα και η γεύση έρχονται ως φυσική συνέχεια της διάθεσης για φιλοξενία.
 
 
Πεζόδρομος Ιακώβου Πολυλά 24, 26610 22672
 
 
Ψαροταβέρνα Γκερέκος
 
Η Ψαροταβέρνα Γκερέκος βρίσκετε κοντά σας εδώ και 40 περίπου χρόνια στο εσωτερικό δρόμο του Κοντοκαλίου παρέχοντας στους πελάτες φρέσκο ψάρι και μεγάλη ποικιλία θαλασσινών ειδών σε έναν πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι πάντα φρέσκα, και τα φαγητά είναι πάντα της ώρας. Αυθεντικότητα και νοστιμιά απευθείας από τη θάλασσα στο πιάτο σας!
 
 
Τηλ. Επικοινωνίας: 6947376852 
Διεύθυνση:Κοντόκαλι Κέρκυρας
 
 
Το Ταβερνάκι της Μαρίνας

Στο Ταβερνάκι της Μαρίνας στην Κέρκυρα, από το 2010 η αγάπη για την κερκυραϊκή κουζίνα είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένη στα πιάτα του εστιατόριου και με την Κα. Μπέσκα να πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό ως προς την ανάδειξη της τοπικής κερκυραϊκής κουζίνας. Το Ταβερνάκι της Μαρίνας θα το βρείτε στην οδό Βελισσαρίου 35 να προτείνει εξαιρετικά εδέσματα για ορεκτικά καθώς επίσης και ποικιλία σε παραδοσιακά πιάτα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2661042071
Διεύθυνση: Βελισσαρίου 35, Παλιά Πόλη


Το Πειθαρχείο
 
Επειδή σε όλους μας έχει τύχει να αναρωτιόμαστε ποιο μεζεδοπωλείο έχει live βραδιά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πειθαρχείο στο εμπορικό. Εκεί απολαύσετε γευστικό φαγητό, σπιτικά πιάτα, άφθονο κρασί και τσίπουρο. Η ζεστή τους ατμόσφαιρα, η παραδοσιακή διακόσμηση και οι ρεμπέτικες, έντεχνες και ελαφρολαϊκές μελωδίες θα σας ταξιδέψουν σε περασμένες εποχές. 

 
Δ/νση: Εθνικής Αντιστάσεως 28,
Τηλέφωνο: 6989872438
 
 
Το Μπρούσκο στο Κομπίτσι
 
Που καλύτερα για μια γευστική απόδραση μέσα στο σαββατοκύριακο. Κάποιος θα έλεγε πως σίγουρα είναι σε κάποια όμορφη αυλή. Μια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει μόλις περάσετε το κατώφλι του Μπρούσκου στο Κομπίτσι. Μπροστά σας απλώνεται μια αυλή καθαρή και τακτοποιημένη, με δέντρα, γλάστρες και πέργκολες. Η οικογένεια του μαγαζιού αγαπάει και υπηρετεί κερκυραϊκή κουζίνα και έτσι ανάμεσα στα πολλά πιάτα του, βρίσκει κανείς από το τσιγαρέλι& το παραδοσιακό παστιτσάδο με κόκορα μέχρι και τα τηγανιτά τρίγωνα τυροπιτάκια. Όλα αυτά με πολύ αγάπη και καθημερινά στο πιάτο σας!


Μπρούσκο, Κομπίτσι - Τηλ: 26610 52205

Ταβέρνα, ο Φόρος

Ανάμεσα στα μισογκρεμισμένα ενετικά κτίρια της Παλιάς Περίθειας υπάρχει ένα ταβερνάκι σκέτος θησαυρός που ακούει στο όνομα «ο Φόρος».  Ο κύριος Θωμάς σας περιμένει στον ο φιλόξενο χώρο του με την παράδοση να κυριαρχεί τόσο στη διακόσμηση όσο και στη νοστιμιά των γεύσεων.  Όποιος και να περάσει από το κατώφλι του Φόρου μένει από το 2000 περισσότερο από ευχαριστημένος αφού τα μεζεδάκια, τα μαγειρευτά, οι πίτες και όλα τα πιάτα της ώρας ενθουσιάζουν γευστικά τους πάντες.  Τα πάντα χειροποίητα και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ντόπια προϊόντα το βέβαιο είναι πως η ποιότητα, η γεύση και η μυρωδιά θα σας μείνουν αξέχαστα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρεμμυδόπιτα, το λεμονάτο αρνάκι, την παραδοσιακή παστιτσάδα & το τσιγαρέλι αλλά και το ανεπανάληπτο στιφάδο για τους μερακλήδες και όχι μόνο. Ο Φόρος πάντοτε αποχαιρετά τους επισκέπτες του με την συγκλονιστική και σιροπιασμένη με μέλι καρυδόπιτα!



Παλιά Περίθεια, 6955950459

 

Ιχνηλάτης Αχαράβη

Εκεί λοιπόν θα περάσετε πολύ όμορφα ειδικά τα βράδια του Σαββάτου που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα του μεζεδοπωλείου έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού της Αχαράβης. Ένας χώρος τόσο ζεστός και φιλόξενος σας προσκαλεί να απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις  καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα ελληνικά και τοπικά κρασιά. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και θαλασσινά παρασκευασμένα όλα με ζεστασιά και φροντίδα!


Ιχνηλάτης, Αχαράβη
Τηλ: 26630 29369

 

EVANGELIAS SWEET SPOT

Μια τεράστια γκάμα χειροποίητων signature γλυκισμάτων, παγωτών, σφολιατοειδών αλλά και σάντουιτς είναι μερικά από τα εδέσματα που μπορείτε να συναντήσετε και να απολαύσετε παρέα με τον καφέ σας είτε στον όμορφα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο του ζαχαροπλαστείου  Evangelia's Sweet Spot. Εάν είστε σε πιο χαλαρωτικό mood μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό είτε στον καταπράσινο κήπο ή ακόμη ατενίζοντας παράλληλα το απέραντο γαλάζιο... Επιλέξτε λοιπόν ένα μοναδικό brunch όπου σπιτικά γλυκά και αλμυρά εδέσματα θα σας συναρπάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Παραλία Ύψου, 26610 93557

 

 

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.