Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστήριο Γιώργου Μαχειμάρη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βόρεια Κέρκυρα

Γιώργος Μαχειμάρης
24 Οκτωβρίου 2023 / 14:52

Εκδηλώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον οικισμό Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών ΔΕ Εσπερίων

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση τις σοβαρής πυρκαγιάς στη Βόρεια Κέρκυρα απευθύνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης:

 

Θέλω να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαο Κολοβό, στο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας πύραρχο κ. Νεκτάριο Θεοδωράκο, στον διοικητή του α΄ πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας αντιπύραρχο Νικόλαο Αυλωνίτη, στο Διοικητή του  ΑΤ Βόρειας Κέρκυρας κ. Αθανασίου Ηλία, στον προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίου  ανθυποπυραγό κ. Αυλωνίτη Γεράσιμο και στην Πολιτική προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του  Σαββάτου  21-10-2023 στον οικισμό Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών  μέσα στην κατοικημένη περιοχή και μάλιστα σε εξόχως δύσκολες-επικίνδυνες  καιρικές συνθήκες ( ισχυροί άνεμοι ) .

 

Ευχαριστώ τον Διοικητή του κλιμακίου Κέρκυρας της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) σμήναρχο (Ι) Θεοδωράκη Βασίλειο  για τα εναέρια μέσα -πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl (2),AIR TRACTOR (2), 1 ελικόπτερο  - που επιχείρησαν ,  τον κάθε πυροσβέστη ξεχωριστά, και εργαζόμενο στην πολιτική προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

 

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Δ/ντή του πολυιατρείου Αχαράβης κ. Νικόλαο Πουλή, τον πρόεδρο Αναστάσιο Τσιμπούλη  και τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το Παράρτημα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  τον Πρόεδρο της κοινότητας Αυλιωτών κ. Θεόδωρο Μουζακίτη, τους εθελοντές, όσους πρόσφεραν οχήματα και τα βυτία τους  για τη μεταφορά νερού και κατοίκους που  βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό κοντά στο σημείο της φωτιάς. Ο συντονισμός ήταν άψογος και αποτελεσματικός  τόσο στον έλεγχο και στην αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς , όσο και στην κατάσβεση της. H  συνδρομή όλων ήταν καταλυτική. Παράλληλα υπήρξε άψογη συνεργασία με την υποπρόξενο της Βρετανίας στην Κέρκυρα κα Alison Turney για την προληπτική άμεση μεταφορά τουριστών από το ξενοδοχείο TEREZA στο ξενοδοχείο RODA BEACH.

 

Ο Δήμος μας –παρά το νεοσύστατο χαρακτήρα του-βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον οικισμό Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών  και συμμετείχε  στην  επιχείρηση με 2 μεγάλα βυτιοφόρα, μια τσάπα και δυο αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης με όλο το προσωπικό της πολιτικής προστασίας σε επιφυλακή για τρία 24ωρα. Σημειωτέον πως ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον οικισμό Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών  μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.κ  Σκέμπρη Θεοφάνη, Κόκκαλη Σπυριδούλα , Μουζακίτη Νίκο.

 

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας απευθύνουμε έκκληση σε όλους για αυξημένη προσοχή, άλλωστε βρισκόμαστε ακόμα σε αντιπυρική περίοδο.