Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνονται τα έργα οδοποιίας και ύδρευσης στη Βόρεια Κέρκυρα

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
24 Οκτωβρίου 2023 / 13:10

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, συνεχίζει με επιταχυνόμενους ρυθμούς έργα ζωτικής σημασίας για τις δημοτικές της ενότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με επιταχυνόμενους ρυθμούς ολοκληρώνονται έργα ύδρευσης και οδοποιίας στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Πιστή στις δεσμεύσεις της η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, συνεχίζει με επιταχυνόμενους ρυθμούς έργα ζωτικής σημασίας για τις δημοτικές της ενότητες. Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, με τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της, είναι να κρατά σε υψηλό επίπεδο την κατάσταση του οδικού δικτύου, παρέχοντας τα μέγιστα στο κομμάτι της συντήρησης του, μεριμνώντας πρωταρχικά για την ασφάλειά του και ακολούθως για τη βέλτιστη λειτουργικότητά του.

Ειδικότερα:

Α) Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου ΔΕ: Κασσωπαίων, Θιναλίου, Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων προϋπολογισμού 2.000.000,00 € ( συμπ.ΦΠΑ):

- ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ η παρέμβαση στη δημοτική οδό ΑΡΙΛΛΑΣ– ΑΚΡΩΤΗΡΙ (κοινότητα Μαγουλάδων)

- ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ η παρέμβαση στη δημοτική οδό  ΑΓΚΩΝΑΡΙ – ΒΕΛΟΝΑΔΕΣ (κοινότητες Αγραφών- Βελονάδων).

- Προχωρά η παρέμβαση στη δημοτική οδό ΡΟΔΑ-ΑΓΡΑΦΟΙ .

Β) Στα πλαίσια των παρεμβάσεων για επίλυση των προβλημάτων στα διαχρονικά προβλήματα της ύδρευσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, ξεκίνησε η γεώτρηση στην ΑΕΒΕΚ, ενώ

Γ) συνεχίζεται αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον κεντρικό δρόμο Αχαράβης - Ρόδας δίνοντας λύση στις αλλεπάλληλες βλάβες στον κεντρικό αγωγό και στα σοβαρά ζητήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής.