Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη 2η θέση των Healthcare Awards 2023, το τμήμα Detox του νοσοκομείου Κέρκυρας

Μονάδα detox
24 Οκτωβρίου 2023 / 09:17

Η Μονάδα detox, παρέχει σε εξαρτημένα άτομα τη δυνατότητα σωματικής και φαρμακευτικής απεξάρτησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σημαντική διάκριση απέσπασε το Τμήμα Detox του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κατακτώντας τη 2η  θέση των Healthcare Awards 2023.

Η Μονάδα detox, παρέχει σε εξαρτηρτημένα άτομα τη δυνατότητα σωματικής και φαρμακευτικής απεξάρτησης. Αδειοδοτήθηκε στις αρχές του 2019 και βρίσκεται σε αυτόνομο χώρο του νοσοκομείου, και βοηθά στην αποτοξίνωση ασθενών που έχουν εξάρτηση από ουσίες όπως ηρωίνη, βουπρενοφρίνη, βενζοδιαπεζίνες, και αλκοόλ.  Η διάρκεια νοσηλείας είναι 21 ημερών.

Στα άτομα που εισάγονται, γίνεται πλήρης εργαστηριακός και κλινικός έλεγχος, ενώ χορηγείται φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των στερητικών συμπτωμάτων. Στην Μονάδα υπάρχει εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη βάση, ενώ οι ασθενείς υποστηρίζονται από ψυχολόγο κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας.

Εκτός του βασικού στόχου, που είναι ο έλεγχος των συμπτωμάτων απόσυρσης και στέρησης από παράγωγα οπίου, βενζοδιαζεπινών ή αλκοόλ, η Μονάδα detox, έχει την δυνατότητα διασύνδεσης με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, αντιμετωπίζοντας συνυπάρχουσες παθολογικές διαταραχές. Παράλληλα παρέχονται δραστηριότητες εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας, όπως και συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας, ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει, είτε κάποιο κλειστό πρόγραμμα Απεξάρτησης, είτε στο ανοιχτό ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα «Διάπλους» στην Κέρκυρα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ανήκει στους Οργανισμούς-φορείς πανελλαδικά που έχουν λάβει ειδική έγκριση από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση δράσεων απεξάρτησης.

Ο Διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας Γιάννης Τριανταφυλλούδης σημείωσε σε ανάρτησή του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νοσηλευτικό προσωπικό, που μαζί με την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα, έχουν καταστήσει αυτό το τμήμα πρότυπο πανελλαδικά.
Ευχαριστώ την Διοικήτρια κ Εγγλεζοπούλου κ τον πρώην Διοικητή κ Ρουμπάτη για τη στήριξή τους στην λειτουργία κ ανάπτυξη του τμήματος.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Προϊσταμένη του τμήματος Νατάσσα Ζώτου και την νοσηλεύτρια Ελένη Μήτσικα για την συστηματική δουλειά στην υποβολή του φακέλου.
Για άλλη μια φορά δημόσια ευχαριστώ το σύνολο των υπαλλήλων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μας, για την προσπάθεια, τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση στο έργο τους.Τιμή μου να είμαι Διευθυντής τους».