Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετρήθηκαν από την αρχή οι σταυροί υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων

Επανακαταμέτρηση
23 Οκτωβρίου 2023 / 13:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από τις διαφορές που προέκυψαν θα κριθεί η αλλαγή κατάταξης και η κατάθεση ενστάσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενόψει της οριστικής ανακήρυξης των συνθέσεων του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων, αιτήσεις επανακαταμέτρησης σταυρών έγιναν από υποψηφίους του συνδυασμού του Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος αναδείχθηκε νέος Περιφερειάρχης και λαμβάνει 21 έδρες.

Η διαδικασία επανακαταμέτρησης έγινε την περασμένη Παρασκευή ώστε να ελεγχθούν τυχόν διαφορές από τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν αρχικά από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Πέντε συνεργεία από διοικητικούς υπαλλήλους και με την παρουσία των υποψηφίων καταμετρήθηκαν ξανά τα ψηφοδέλτια σε 50 τμήματα για τους υποψηφίους Μελίτα Ανδριώτη, Κώστα Γρηγορόπουλο, Σπύρο Ιωάννου, Αλέξανδρο Δήμου, Αναστασία Γιαννακοπούλου, Γιώργο Μάμαλο.

Οι σταυροί που έλαβαν σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα βρίσκονται σχετικά "κοντά" μεταξύ τους και το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης, μπορεί να κρίνει την αλλαγή σειράς στην κατάταξη και άρα να επηρεάσει την τοποθέτησή τους σε θέση αναπληρωτή, αν όχι την είσοδό τους στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί μικρές μόνον διαφορές, που αυτό ωστόσο είναι δυνατόν να αλλάξει τη σειρά κατάταξης. Οι υποψήφιοι ελέγχουν τα νέα αποτελέσματα και θα κρίνουν αναλόγως αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενστάσεις. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.