Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών (20:15)

ΠΥΡΚΑΓΙΑ
21 Οκτωβρίου 2023 / 18:15
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν μετά τη δύση του ηλίου και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται η πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών, βρισκόμενη πάντως σε ύφεση, με την βασική εστία να βρίσκεται σε χαράδρα χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν μετά τη δύση του ηλίου, και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων αλλά και εθελοντών πυροσβεστών. Η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μια δύσκολη κατάσταση που έφερε στο μυαλό μας μνήμες καλοκαιριού. Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική υπηρεσία, στην Ελληνική αστυνομία , στους εθελοντές και στους πιλότους των πτητικών μέσων για την αποτελεσματική συνδρομή τους».

ΦΩΤΟ@FB ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.