Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών (17:00) (photos)

ΠΥΡΚΑΓΙΑ
21 Οκτωβρίου 2023 / 16:45
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι προσπάθειες αυτή την ώρα (17:00) έχουν επικεντρωθεί σε μέτωπο που βρίσκεται σε χαράδρα, ενώ κάποιες από τις εστίες έχουν σβήσει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θετική φαίνεται να είναι η εξέλιξη στη μάχη με τις φλόγες  στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών. Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ αναμένονται οι ενισχύσεις που ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες στις 17:00 για την Κέρκυρα. Επιπλέον, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο συνδράμουν από αέρος στο έργο της πυρόσβεσης.

ΦΩΤΟ@ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

ΦΩΤΟ@ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

ΦΩΤΟ@vasilis gikas

ΦΩΤΟ@vasilis gikas

Αυτή την ώρα (17:00), σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, κάποιες από τις εστίες έχουν σβήσει, ενώ οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε εστία που βρίσκεται σε χαράδρα. Η πυρκαγιά πάντως δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

ΦΩΤΟ@ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Ο Δήμαρχος Β. Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης δήλωσε ότι οι σφοδροί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αριθμό των εστιών και την απόσταση μεταξύ τους.

Όπως ενημέρωσε επίγειες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να προστατεύσουν ξενοδοχεία και σπίτια, ενώ ευχαρίστησε πυροσβεστική και αστυνομία για την γρήγορη ανταπόκριση. 

ο Γ. Μαχειμάρης ανέφερε ότι η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκε και ο απερχόμενος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης

ΦΩΤΟ@ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@ apostolos konstantis

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.