Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένει εκτός ελέγχου η φωτιά στο Άγιο Στέφανο Αυλιωτών (15:15)

ΠΥΡΚΑΓΙΑ
21 Οκτωβρίου 2023 / 15:20
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 16:30 αναμένεται να ξεκινήσουν για την Κέρκυρα ενισχύσεις αποτελούμενες από πέντε οχήματα και 12 πυροσβέστες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά  στον Άγ. Στέφανο Αυλιωτών. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Β. Κέρκυρας δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα, όμως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στις 16:30 αναμένεται να ξεκινήσουν για την Κέρκυρα ενισχύσεις αποτελούμενες από πέντε οχήματα και 12 πυροσβέστες. Επιπλέον, δύο πεζοπόρα τμήματα της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ)  Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή ορμώμενα από Άκτιο και Θεσσαλονίκη.

Σε επικοινωνία της «Ε» με το Δήμαρχο Β. Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη, αυτός χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση και συνέχισε λέγοντας ότι οι εκκενώσεις εξελίσσονται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (προς πλατεία Αυλιωτών, παραλία Αυλιωτών και Μαγουλάδες). Συμπλήρωσε ότι μέχρι τώρα (15:10) δεν έχει υπάρξει συμβάν όπου να κινδυνεύσει είτε άνθρωπος είτε οικόσιτο ζώο. Στάθηκε στην ηρωική προσπάθεια των πιλότων και των ανθρώπων που συμμετέχουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενημέρωσε για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Β. Κέρκυρα λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα:

«Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγίου Στέφανου Αυλιωτών, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις επαρχιακές οδούς:

1. από Αρίλλα προς Άγιο Στέφανο,

2. από Καββαδάδες προς Άγιο Στέφανο και

3. στη διασταύρωση Αυλιωτών».

ΦΩΤΟ@FB ANGELIKI AVLONITI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.