Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αγγελος Πολίτης στο Ιόνιο Ωδείο

ΙΟΝΙΟ ΩΔΕΙΟ
20 Οκτωβρίου 2023 / 16:46
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πήρε τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας με δάσκαλο τον Αντώνη Δαγκλή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιόνιο Ωδείο ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον κλαρινετίστα Άγγελο Πολίτη. Ο Αγγελος Πολίτης διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών και έχει μεγάλη εμπειρία ως εκτελεστής σε μεγάλες ορχήστρες και άλλα σημαντικά μουσικά σχήματα. Επίσης, έχει σημαντική διεθνή εμπειρία.

Το πρώτο μάθημα στο Ιόνιο Ωδείο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου με τους σπουδαστές που θα έχουν ήδη εγγραφεί. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ένα  master class ανοικτό για όλους όσους ασχολούνται με το κλαρινέτο επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. To master θα είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τις 3/11 (3.00-8.00 μ.μ.) να περάσουν από το Ιόνιο Ωδείο και να συμπληρώσουν μια αίτηση εξασφάλισης θέσης στο master class. Η ώρα του master class θα ανακοινωθεί σε αυτή τη σελίδα τις επόμενες μέρες.

Λίγα λόγια για τον Αγγελο Πολίτη

Πήρε τα πρώτα μαθήματα  κλαρινέτου  στην  Φιλαρμονική  Εταιρεία Κέρκυρας με δάσκαλο τον Αντώνη Δαγκλή. Από το 1991 ως το 1997 φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας όπου είχε παρακολουθήσει μαθήματα κλαρινέτου με τους Σπύρο Ράλλη, και Σπύρο Μεταλληνό. Από το 1997 φοίτησε στη Ανώτερα τάξη του «Ωδείου Αθηνών» με τον Χαρ. Φαραντάτο και εν συνεχεία με τον Σ. Μουρίκη, απ’ όπου αποφοίτησε  λαμβάνοντας Δίπλωμα κλαρινέτου με «Άριστα παμψηφεί» και διάκριση.

Συνέχισε τις σπουδές του στη Εcole Normale de Musique de Paris, ως  υπότροφος του Ι.Κ.Υ, με τον καθηγητή Guy DANGAIN. Αποφοίτησε  το 2005 λαμβάνοντας  Diplôme Superior de Concertiste, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει την “classe de Perfectionnement” της Εcole Normale. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα masterclass και έχει κάνει ιδιαιτέρα μαθήματα με διεθνούς φήμης σολίστ όπως (Thomas Friedli, Philippe Cuper, Philippe Berrod, KarlLeister, Alessandro Carbonare.)

Τον Ιανουάριο του 2005 απέσπασε Πρώτο Βραβείο στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κλαρινέτου «Piccardie» στη πόλη Αmiens της Γαλλίας. Το Νοέμβριο του 2012 προσκλήθηκε ως μέλος της επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό κλαρινέτου “MARCO FIORINDO” στο Τορίνο της Ιταλίας, καθώς επίσης το Φεβρουάριο του 2013, προσκλήθηκε ως  μέλος της επιτροπής στον 7e Concours International de quintette à vent “HENRI TOMASI” Marseille (France).

Έχει συνεργαστεί με την  Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Εθνική Λυρική Σκηνή , την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Πατρών, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, με το κουαρτέτο εγχόρδων «L’Anima», είναι μέλος του Κουιντέτου ξύλινων πνευστών «Αίολος». Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Essen στην Γερμανία ,με την Ορχήστρα της Όπερας του Ζάγκρεμπ στη Κροατία, καθώς επίσης και με την Ορχήστρα Accademia Nazionaledi Santa Cecilia στην Ρώμη.

 Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ  όπως στην αίθουσα “Salle Cortot” του Παρισιού , αίθουσα Φ. Νάκας, αίθουσα Φ.Σ Παρνασσός κ.α. Είναι μέλος του Κουιντέτου Ξύλινων πνευστών  «ΑΙΟΛΟΣ» ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την «Καμεράτα» Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και με την  Εθνική  Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών «ΑΙΟΛΟΣ» έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών και έχουν κυκλοφορήσει από τη σειρά GREEK CLASSICS της δισκογραφικής εταιρείας NAXOS. Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση και έχουν αφιερώσει σε αυτόν όπως ο συνθέτης Θόδωρος Αντωνίου. Διετέλεσε επί εικοσαετία 1ο κλαρινέτο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.