Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Οι γονείς παλεύουν για το αυτονόητο, έγκαιρες και ασφαλείς μεταφορές»

Σχολικές μεταφορές
19 Οκτωβρίου 2023 / 17:28

«Παρήλθαν και οι εκλογές, λιγόστεψε -όπως αποδεικνύεται- και το ενδιαφέρον των υπευθύνων!»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛΕΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Ακόμη μέχρι σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2023, δεν έχει καταφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να επιλύσει το "φιάσκο" στις μαθητικές μεταφορές, με 38 δρομολόγια, στην πλειοψηφία τους στη Βόρεια Κέρκυρα να παραμένουν ανεκτέλεστα.

Δικαίως διαμαρτύρεται η εκπαιδευτική κοινότητα, δικαίως διεκδικούν με κινητοποιήσεις την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, με ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Δηλώνω την στήριξή μου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κασσιόπης, που παλεύει για το αυτονόητο: έγκαιρες και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.

Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, κατανοώντας απολύτως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απουσία έγκαιρης πρόβλεψης για τη δρομολόγηση των μαθητικών μεταφορών, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Η αναφορά μου στη Βουλή και η ερώτηση που εν συνεχεία κατέθεσα ζητώντας άμεση παρέμβαση του εποπτεύοντος Υπουργείου, είχε ακριβώς αυτό το σκοπό, της συμβολής μου για την ανάδειξη όλων των παραμέτρων και της άσκησης πίεσης για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος, το οποίο αποδεικνύεται δομικό.

Παρήλθαν και οι εκλογές, λιγόστεψε -όπως αποδεικνύεται- και το ενδιαφέρον των υπευθύνων!