Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εβδομάδα δράσεων την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού
19 Οκτωβρίου 2023 / 17:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνδιοργάνωση του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, του Κ.Υ Πόλης, Κ.Υ. Αγίου Μάρκου, Ιατροκοινωνικού Κέντρου, της 1ης Τ.Ο.Μ.Υ. και του Περιφερειακού Τμήματος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού στις 25 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της προστασίας και της προαγωγής της υγείας των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί εβδομάδα εκδηλώσεων και δράσεων δρόμου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023.

Ο Οκτώβριος καθιερώθηκε το 1985, ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και τους συνεργαζόμενους φορείς, το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου και το  Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας, την 1η Τ.Ο.Μ.Υ. Κέρκυρας και το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.            

Στη δράση επίσης συμμετέχουν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η εβδομάδα δράσεων 23 με 27 Οκτωβρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Συμβολικό φωτισμό προσόψεων Δημοτικών κτηρίων και χώρων με ροζ χρώμα. Παλαιό  

          Δημαρχείο (San Giacomo), Μαράσλειο Μέγαρο, Δημοτικό Θέατρο και Πεντοφάναρο .

  • Δράσεις δρόμου από τις 10.00 έως τις 13.30 και από τις 18:00 έως 20.30 με διανομή 

έντυπου και ροζ κορδέλες στα σημεία, Πεντοφάναρο,           Πλατεία Ανουτσιάτας και πεζόδρομο επί της Γεωργίου Θεοτόκη. 

  • Τρίτη 24 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως 13.00 .

Ψηλάφηση μαστού στο Γυναικολογικό  Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας από την  Γυναικολόγο, κα Τάνια Ελματζόγλου.    

Επικοινωνία για ραντεβού στο τηλέφωνο : 2661096937.

  • Tετάρτη 25 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 19.30.

Ημερίδα με θέμα : “Πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού - περιγραφή βιωματικής εμπειρίας'' στην αίθουσα της  Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.

           Συμμετέχουν :

  • Ευάγγελος Δουίτσης – Διευθυντής Χειρούργος Μονάδας και Υπεύθυνος Ιατρείου μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
  • Αλεξάνδρα Καλούδη, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός της 1ης Τ.Ο.Μ.Υ. Κέρκυρας.
  • Ξανθή Μουρμούρη, Μαία Τ.Ε., Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.

Στις δράσεις συμμετέχουν ιατροί και επαγγελματίες υγείας (μαίες, επόπτες δημόσιας υγείας, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) του Δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων.

 

 

 Η γνώση είναι δύναμη,  η πρόληψη σώζει ζωές

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.