Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαρές και λύπες στην Κυριακάτικη κάλπη

Άντζι Καρδακάρη
13 Οκτωβρίου 2023 / 10:53

Γράφει η Άντζι Καρδακάρη, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με την παράταξη "Πρώτα η Κέρκυρα".

Χαρές και λύπες στην Κυριακάτικη κάλπη

Άλλοι γιορτάζουν επινίκεια, κι άλλοι αποτιμούν την αποτυχία της εκλογής τους. 

Είναι η ώρα που αξίζει οι τοπικοί παράγοντες της Αριστεράς και της Κεντρο-Αριστεράς στο νησί να θρηνήσουν πάνω από την υφιστάμενη κατάσταση η οποία εν μέσω άλλων επήλθε κι απ'τους άστοχους κι αναποτελεσματικούς χειρισμούς όλων των προοδευτικών μελών μιας ελαφρώς απομακρυσμένης όμως εκ των πολιτών ως φάνηκε τοπικής μηχανής κομματικών οργανώσεων.

Οι συμπολίτες μας, στους οποίους ως κομματικές οργανώσεις απευθυνθήκατε ζητώντας τους να εμπιστευτούν τους Επικεφαλής και τα Μέλη των παρατάξεων του Δημοκρατικού χώρου τον οποίον αντιπροσωπεύετε, ΜΙΛΗΣΑΝ στην κάλπη για τους εκλεκτούς σας Υποψηφίους.

Εκκωφαντικη σιωπή η αποχή.

Είναι καλή στιγμή ν' ανταμώσουμε όλοι ξανά. Να περπατήσουμε ένα κομμάτι δρόμου μαζί με τους αργά βαδίζοντες συμπολίτες οι οποίοι ζητούν ν' ακολουθήσουμε πορεία προοδευτική κι ευαίσθητη, κατεύθυνση αναπτυξιακή με φιλικό προς το Περιβάλλον τρόπο, και κυρίως Κοινωνικά Δίκαιη οργάνωση και διακυβέρνηση.

Δεν είναι δύσκολο να ελεεινολογεί κάποιος όσους επέλεξαν την ασχήμια ή να στηλιτεύει όσους επιδεικνύουν την ιδιοτέλεια και μοστράρουν τη χυδαιότητα σε βαθμό ιδιωτείας.

Όμως δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό.

Τους είδαμε όλοι ότι κινούνταν πονηρά με τακτική αγέλης αρπακτικών.

Διαπιστώσαμε όλοι ότι ξέφυγαν τελείως και πιστέψαν ότι ο κόσμος κινείται μόνο γύρω από τον μικρόκοσμο της παρεούλας τους που αυτοθαυμάζεται στα social κοινωνικά δίκτυα.

Βεβαιωθήκαμε πέραν αμφιβολίας ότι ο Λόγος ουδέποτε αποτέλεσε Οδό Ζωής για τα μέλη της ομαδούλας τους.

Και καταγράφτηκαν ότι είναι τέτοιοι οι άκομψοί τους χαρακτήρες που μέχρι και την τελευταία στιγμή απευθύνονταν με τοξικό λόγο ενάντια στον καθ' όλα ομόσταβλό τους πολιτικά Υποψήφιο. Μέχρι που βουλιάζαν στην απρέπεια και τον απαξίωναν στις συγκεντρώσεις τους κι ως τάχα φέροντα οσμή ναφθαλίνης.

Εκείνος διόλου δεν παρασύρθηκε, και παραμένοντας επικεντρωμένος στον στόχο του εξελέγη νικητής και θα ορκιστεί σύντομα ως ο νέος μας Δήμαρχος.

Μόνοι τους βάλαν τα δαχτυλάκια τους και σκουπίζουν τωρα τα δακρυάκια τους.

Κι επειδή έχει συνέχεια η υπόθεση, μεθαύριο την Κυριακή λοιπόν δεν πάω εκδρομή στη φύση, αλλά πουρνό πουρνό στην κάλπη για να στηρίξω τον έτερο εκ Κερκύρας ορμώμενο.

Αντιστέκομαι στη χειραγωγημένη μετατροπή μου από Δημότη με υποχρεώσεις κι από πολίτη με δικαιώματα, προς την οντότητα του πελάτη/καταναλωτή που αναζητά πολιτικό βύσμα μέσω μηχανισμών που χρησιμοποιούν πλάγια μέσα!

 Άλλο μία προσωπική εξυπηρέτηση από την οποίαν ουδείς άλλος θίγεται εντός του πλαισίου κοινωνικότητας που χαιρόμαστε, κι άλλο η προσωπική μου εξυπηρέτηση εις βάρος συμπολίτη, συνδημότη, συναδέλφου ή άλλου εν Ελλάδι φορολογούμενου!

Ας πλησιάσουμε ξανά ο ένας τον άλλον, εκεί που ο άλλος μας έχει ανάγκη. Ο πολιτισμένος άνθρωπος κοιτάζει γύρω του και νοιάζεται και για τις ανάγκες των άλλων.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πρωτευουσιάνοι οργανώνονται για να φιμώσουν την κάθε τοπική φωνή όσων κατοίκων της επαρχίας αμυνώμενοι με τίμημα τη Ζωή τους εναντιωθήκανε στις επίσημες υποψηφιότητες.

Αντί να εισακούσουν την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και να τηρήσουν αμερόληπτη στάση, επιλέγουν να δείξουν στον κάθε πολίτη ποιος είναι τ' αφεντικό και πόση βαρύτητα έχει το κομματικό χρίσμα.

Ευνόητη εξέλιξη. Είναι πολλά τα λεφτά. Μόνον τα κοινοτικά κονδύλια προς τις Περιφέρειες ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ κατά την Προγραμματική Περίοδο που μόλις εγκαινιάζουμε.

Ούτε να ενσωματώσουν τους υποψήφιους με όμοιες ρίζες δε θέλουν, μα τους χαρακτηρίζουν ως αντάρτες (λες και δεν ήταν οι αντάρτες μας εκείνοι που αντισταθήκαν στις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών ΝΑΖΙ, χρησιμοποιούν τη λέξη ωσάν να πρόκειται για κάτι αρνητικό, ωσάν να αναφέρονται σε τερορίστας).

Αυτοί ξέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το 43% ως ποσοστό βάσει του οποίου εκλέγεται κάποιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης, είναι ποσοστό μειοψηφίας που κατεβάζει το όριο εκλογής προσφέροντας ταυτοχρόνως την υπεροπλία μιας πλειοψηφίας τριών πέμπτων στον εκάστοτε Δήμαρχο/Περιφερειάρχη μειοψηφίας εντός του αντίστοιχου Συμβουλίου.

Τέρμα οι κουβέντες, τέρμα ο διάλογος, τέρμα κι η όποια αναζήτηση συγκλίσεων ανάμεσα στις παρατάξεις. Οι μειοψηφούσες παρατάξεις που κατακτούν την πλειοψηφία στα Συμβούλια δεν έχουν πια την ανάγκη κανενός για τη λήψη αποφάσεων (κι ίσως είναι κι ώρα να καταργηθούν κι οι Επιτροπές, μα και το Ελεγκτικό. Τί τα θες τα Όργανα και τους Ελέγχους; Τί να την θες την Υπηρεσία του Επιτρόπου; Αυτός είναι ο ορισμός του στρατηγικού σχεδιασμού από τις επιτελικές ομάδες αυτού του είδους).   

Βασίζονται λοιπόν τώρα στην αύξηση της ήδη τεράστιας αποχής που προσέγγισε αρνητικά ρεκόρ κατά την περασμένη Κυριακή.

Ενεργούν με κάθε τρόπο που να απομακρύνει από τις κάλπες τους ψηφοφόρους των άλλων χώρων, ώστε αυτή η αποχή να λειτουργήσει υπέρ του εκλεκτού τους ομοτράπεζου.

Κι έτσι, μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Και το φαγοπότι θα οργανωθεί από τους δικούς τους εκλεκτούς, και ετούτοι οι προαναφερθέντες αδύναμοι μειοψηφούντες εκλεκτοί αιρετοί θα είναι απόλυτα υποχείρια της Κεντρικής Εξουσίας.

Άβουλα όργανα δίχως την πραγματική στήριξη της Εκκλησίας του Δήμου των τοπικών μας κοινωνιών αφού σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα έχουν άλλωστε λάβει ούτε την ψήφο του 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Ήγγικεν η ώρα, ω Κερκυραίε. Πρώτα στην κάλπη για στήριξη του αντάρτη λοιπόν, και με τη βοήθεια του Αγίου μας να λάβει και τις 105.706 των εγγεγραμμένων της Περιφερειακής Ενότητας Κερκύρας.

ΥΓ: Κι όσοι πατροπαράδοτα περιορίζονται στα δικά μας/τους παιδιά ή την οικογενειοκρατία, ας μην ανησυχήσουν υπέρμετρα για μια φορά, αφού δεν είναι κάθε ρόδι ίδιο με τα άλλα κι ας είναι από τις ίδιες ρίζες δέντρου 

Αγγελική Χριστίνα (Άντζι) Καρδακάρη

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας &ΔΝ  με την παράταξη "Πρώτα η Κέρκυρα".

ΦΩΤΟ: FB