Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρόδη Κράτσα: «Εργα και ημέρες του Γιάννη Τρεπεκλή»

Ρόδη Κράτσα
11 Οκτωβρίου 2023 / 15:59

«Αποτυχημένο Δήμαρχο» χαρακτηρίζει τον Γιάννη Τρεπεκλή η Ρόδη Κράτσα, που αναμετράται μαζί του στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πυρά προς τον αντίπαλο της στην εκλογική μάχη της δεύτερης Κυριακής,  εξαπολύει η νυν Περιφερειάρχης και εκ νεόυ υποψήφια Ρόδη Κράτσα:

«Ο κ. Τρεπεκλής προσπαθεί με προεκλογικά μηνύματα και τους τηλεοπτικούς μονολόγους του να πείσει τους πολίτες του Ιονίου ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά του προβάλλοντας τον εαυτό του ως “επιτυχημένο Δήμαρχο”.

Αντίθετα θα έπρεπε να απολογηθεί και να ζητήσει μια συγνώμη από τον Κερκυραϊκό λαό για την χαμένη ευκαιρία της Δημαρχίας του το 2011-2014 αλλά και να μην εμπαίζει τους υπόλοιπους επτανήσιους.

Ως υπενθύμιση αναφέρουμε:

1/ Οργάνωση και λειτουργία ενιαίου Δήμου: Μια μεγάλη ευκαιρία για την δημιουργία ενός λειτουργικού Δήμου χάθηκε.

2/ Το οργανόγραμμα του Δήμου: Ανεδαφικό και ανεφάρμοστο όπως δημιουργήθηκε, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και έμεινε ο Δήμος για 18 μήνες χωρίς προϊσταμένους υπηρεσιών.

3/ Σύσταση μονομετοχικής εταιρείας: Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως μη σύννομη και στερήθηκε ο Δήμος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο.

4/ Λειτουργία ενιαίου Δήμου: Αποτυχία στην διαμόρφωση αποκεντρωμένων διοικητικών δομών, οι οποίες θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες και θα καθιστούσαν τον ενιαίο Δήμο λειτουργικό και αξιόπιστο.

5/ Λειτουργία ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Ποτέ δεν εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο απολογισμός και η ενημέρωση αποτελεσμάτων χρήσης.

ΕΡΓΑ

  1. Παρκινγκ Πλατείας Σαρόκου: Παρέλαβε η Δημοτική Αρχή Τρεπεκλή ένα δημοπρατημένο και συγχρηματοδοτούμενο έργο με ανάδοχο εταιρεία και το ακύρωσε. Δεν δόθηκε συνέχεια και η πόλη έχασε ένα χώρο στάθμευσης 400 θέσεων.
  1. Αποκατάσταση του ΦΟΙΝΙΚΑ
  1. Ιόνιος Βουλή: Η χρηματοδότηση αποκατάστασή της από την Βουλή των Ελλήνων έμεινε αναξιοποίητη.
  1. Αστικές και περιαστικές αναπλάσεις: Αδράνεια και απώλεια πόρων με χαρακτηριστική περίπτωση της δυνατότητας ανάπλασης της περιοχής Σαρόκου, όπου χάθηκαν πόροι 10.000.000 ευρώ.
  1. Διαχείριση απορριμμάτων: α) Ανύπαρκτος σχεδιασμός υποδομών διαλογής στην πηγή, β) Επέκταση ΧΑΔΑ Τεμπλονίου με επιβάρυνση της περιοχής χωρίς κανένα έργο αποκατάστασης, γ) Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ξεκινήσει καμία διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε το αναγκαίο οικόπεδο είχε αδειοδοτηθεί ως προς την καταλληλότητα και χρήση. Τα μόνα που ίσχυαν είναι μια προμελέτη από την προηγούμενη Διοίκηση του Συνδέσμου και ο διάλογος με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για την κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ, προκειμένου να επιλεγεί ανάδοχος της Α΄ φάσης, σύνταξης της οριστικής μελέτης του έργου, χωρίς να έχει διασφαλιστεί καμία κατασκευή.

Ύδρευση – Αποχέτευση: Κανένας σχεδιασμός και έργο για αποκατάσταση και επέκταση δικτύου σε ολόκληρο το νησί. Το ίδιο συνέβη και με τους βιολογικούς καθαρισμούς».