Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζωή Ράπτη: «Ρόδη είμαστε όλοι στο πλευρό σου!» (video)

Ζωή Ράπτη
11 Οκτωβρίου 2023 / 12:02

Σύμφωνα με τον Στέφανο Γκίκα, επίκειται η άφιξη του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενόψει του Β' γύρου των περιφερειακών εκλογών, όπου η Ρόδη Κράτσα θα αναμετρηθεί με τον "αντάρτη" Γιάννη Τρεπεκλή, η κυβέρνηση συνεχίζει αδιάκοπα να δηλώνει τη στήριξή της στην γαλάζια υποψηφιότητα. 

Σήμερα ήταν η σειρά της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, πρώην υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη, για τις καθιερωμένες δηλώσεις στο εκλογικό κέντρο της Ρόδης Κράτσα.

Παράλληλα όπως ενημέρωσε ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, το σερί των επισκέψεων και συνεχιστεί με την επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή, ενώ επανεξετάζεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Πρώτη σε απορροφητικότητα

Στις δηλώσεις της η Ζωή Ράπτη τόνισε ότι η Περιφερειάρχης, όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια δούλεψε συστηματικά με υπομονή και επιμονή για την Περιφέρεια και για αυτό το λόγο η Περιφέρεια είναι σήμερα πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων και εντάξεων έργων από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας. 

«Στην Κέρκυρα, είναι σε εξέλιξη έργα του οδικού δικτύου. Πάνω από 140 χιλιόμετρα οδικού δικτύου είναι δημοπρατημένα, εκτελούνται αυτήν τη στιγμή, έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν. Σε εξέλιξη είναι επίσης έργα αποκατάστασης εμβληματικών κτηρίων όπως είναι η Βίλα Ρόσσα και το Αχίλλειο».

Σύνδεση Ντουμπάι - Κέρκυρας

Σε ότι αφορά τον τουρισμό η Ζωή Ράπτη τόνισε: «Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ετών έχει ενισχυθεί η Κέρκυρα και τουριστικά και μάλιστα έγινε και η πολύ σημαντική σύνδεση Ντουμπάι - Κέρκυρας. Αυξήθηκε το τουριστικό προϊόν το 2022 και 2023 και για την Κέρκυρα αλλά και για τις άλλες περιοχές των Ιονίων Νήσων.

Βεβαίως να πω ότι έχει στηριχθεί και η επιχειρηματικότητα καθώς έχουν ενισχυθεί με πάνω από 62 εκατομμύρια οι επιχειρήσεις εδώ και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη συνθήκη ήταν αυτή η πανδημία, πόσο πήγαν πίσω πολλά από όσα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα, τώρα όμως έχουμε δεν βρισκόμαστε σε εκείνη την κρίση.

Κρίσεις φυσικών καταστροφών

Παρά τις επόμενες κρίσεις Πολιτικής Προστασίας, τον Ιανό και τον Μπάλλο, γνωρίζουμε όλοι ότι αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και βεβαίως διατέθηκαν και κονδύλια κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας για αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, γιατί καταλαβαίνετε ότι η κρίση της Κλιματικής Αλλαγής είναι δίπλα μας». 

«Θέλω κι εγώ τις δυνάμεις μου με τους ανθρώπους που θα βρεθούν στο πλευρό της Ρόδης Κράτσα γιατί πάντοτε όπως ήταν και αυτήν την τετραετία, θα είναι και τα επόμενα πέντε χρόνια μια Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες, αγκαλιάζοντας όλους τους συνανθρώπους μας και τους πιο ευάλωτους, Εξάλλου μέσα στο πρόγραμμα της Περιφέρειας είναι και η στήριξη των πιο ευάλωτων. Ρόδη, θέλω να σου ευχηθώ καλή επιτυχία από την καρδιά μου είμαστε όλοι στο πλευρό σου!» τόνισε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.