Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

ΓΑΖΑ
07 Οκτωβρίου 2023 / 12:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπ. Άμυνας δήλωσε ότι η οργάνωση έκανε «μεγάλο λάθος» κηρύσσοντας πόλεμο στο κράτος του Ισραήλ, το οποίο ως απάντηση διενεργεί αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

ΓΑΖΑ. Επίθεση με πυραύλους και επίγειες δυνάμεις εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου η οργάνωση Χαμας στα εδάφη του Ισραήλ. Η επίθεση θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Ο υπ. Άμυνας δήλωσε ότι η οργάνωση έκανε «μεγάλο λάθος» κηρύσσοντας πόλεμο στο κράτος του Ισραήλ, το οποίο ως απάντηση διενεργεί αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το ισραηλινό δημόσιο πρακτορείο Kan δύο ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Μοχάμαντ Ντειφ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρσης καλώντας τους απανταχού παλαιστίνιους να πολεμήσουν.

Δήλωσε ότι «Αυτή είναι η μέρα της μεγαλύτερης μάχης ώστε να τελειώσει η τελευταία κατοχή στη Γη»

ΠΗΓΉ: REUTERS

ΦΩΤΟ@ AP Photo/Ohad Zwigenberg

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.