Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαρινάκης: «Ζωτικής σημασίας για τα Ιόνια Νησιά η επανεκλογή της Ρόδης Κράτσα» (video)

Παύλος Μαρινάκης
06 Οκτωβρίου 2023 / 15:22
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στην Κράτσα με Μαρινάκη στο νήμα της προεκλογικής περιόδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου και Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλου Μαρινάκη κορυφώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η αμέριστη στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Κέρκυρα κατά παραίνεση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, έγινε στο νήμα της  προεκλογικής περιόδου, προπαραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών κι ενώ έχουν προηγηθεί επισκέψεις κι άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρινάκης, παρουσία του βουλευτή Στ. Γκίκα, εξήρε το έργο της κ. Κράτσα στα Ιόνια Νησιά, τονίζοντας ότι η επανεκλογή της είναι ζωτικής σημασίας για τα Ιόνια Νησιά και σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν κομματικής υποχρέωσης.
«Με εντολή του πρωθυπουργού και παραίνεσή του βρίσκομαι σήμερα εδώ, γιατί πολύ απλά θέλουμε να γίνει απολύτως σαφές ότι η εκλογή της Ρόδης, εκ νέου για την Περιφέρεια Ιονίων, δεν είναι αποτέλεσμα κομματικής επιταγής. Δεν είναι προϊόν μιας υποχρέωσης κομματικής. Σε καμία περίπτωση. Είναι ζωτικής σημασίας για τα Ιόνια Νησιά», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.



Όπως είπε,  επί των ημερών της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ των 13 Περιφερειών στην απορροφητικότητα εντάξεων έργων στο ΕΣΠΑ, υπερδιπλασιάζοντας τα έργα σε σχέση με την περίοδο 2014-2019, ενώ ειδική μνεία έκανε και στα έργα οδοποιίας που εκτελούνται, ύψους 18 εκατ. ευρώ.
«Αυτά είναι κάποια που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή για όλα τα νησιά. Το κυριότερο όμως είναι ότι πολύ πριν θυμηθούν κάποιοι την πολιτική προστασία,πολύ πριν θυμηθεί η αντιπολίτευση την ανάγκη να γίνουν τα μεγάλα έργα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικών και προληπτικών έργων, η Ρόδη και η ομάδα της κινήθηκαν άμεσα», διευκρίνισε.

Πρόσθεσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, ως Προέδρου της ΝΔ στηρίζονται  13 άξιοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η κ. Κράτσα.

Όπως διευκρίνισε καμία Περιφέρεια της χώρας δεν είναι για τον Κ. Μητσοτάκη και το κόμμα, ένα κομμάτι του χάρτη που θέλουν να βαφεί μπλε.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι τεράστια στην παράταξή μας και τον Πρόεδρό μας και είναι τεράστια και η ευθύνη. Για εμάς αυτές οι 13 εκλογικές μάχες είναι πάρα πολύ σημαντικές, γιατί για να γίνουν πράξη όλα αυτά τα έργα και να ολοκληρωθούν πλήρως, για να μην κάνουμε κανένα πισωγύρισμα, είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους στο τιμόνι των 13 Περιφερειών που να είναι σύμμαχοι των μεγάλων αλλαγών. Που να έχουν την ίδια αναπτυξιακή λογική με τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, που να αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικές είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, που να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος για όλους και παντού», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη διαδρομή της Ρόδης Κράτσα, έκανε λόγο ότι είχε συνέπεια και συνέχεια υπηρετώντας την παράταξη διαχρονικά σε όλες της τις στιγμές.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κέρκυρα ο κ. Μαρινάκης θα βρίσκεται στις 6 το απόγευμα, στο «Greco Street Ζήσιμος» στο Λιστόν για να συναντήσει και να συζητήσει με κόσμο, μαζί με την υπ. Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και μέλη του συνδυασμού της.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.