Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Παλαιοκαστρίτσα

Λαϊκής Συσπείρωση
03 Οκτωβρίου 2023 / 15:20

Ομιλία στους Λιαπάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑ.ΣΥ). Με επικεφαλής τον Γιάννη Μπορμπότη, υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και τον Μπάμπη Χαραλάμπους, περιφερειακό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε περιοδεία στην Παλαιοκαστρίτσα την Κυριακή 1/10 το πρωί ενώ το βράδυ τις ίδιας μέρα έγινε ομιλία στους Λιαπάδες.

Στην Παλαιοκαστρίτσα έγινε ιδιαίτερη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στην παραλία του Αγίου Σπυρίδων αλλά και στο λιμάνι της Αλύπας. Όσοι δραστηριοποιούνται εκεί έζησαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει Δημοτική Αρχή, εχθρική απέναντι στα συμφέροντα των πολλών που θυσίασε τα πάντα προς όφελος της εταιρείας που μίσθωσε το λιμάνι της Αλύπας.

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα αφού όλοι αναγνώρισαν τη στήριξη, με κάθε μέσο και τρόπο, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι στόχος της μισθώτριας εταιρείας είναι να τους εκδιώξει από το λιμάνι ώστε να αναλάβει η ίδια μεταφορικό έργο αλλά και να το αξιοποιήσει περισσότερο σε μορφή μαρίνας. Όλες οι κινήσεις, τους κράτους αλλά και του Δήμου είναι συντονισμένες σε αυτή τη κατεύθυνση.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση να συσπειρωθούν για να αποτρέψουν τα σχέδια της εταιρείας και του Δήμου.

Στους Λιαπάδες, επίσης έγινε πλούσια συζήτηση με πολλά προβλήματα να απασχολούν τους κατοίκους του χωριού με βασικά τα παρακάτω:

Τρεχούμενο νερό, ύδρευση, αποχετευτικό, βιολογικό.

Κάτοικοι και επαγγελματίες βρίσκονται σε μια κατάσταση ομηρίας. Ο καθένας και η καθεμία γνωρίζει από πρώτο χέρι την οδυνηρή κατάσταση που βιώνει ο κόσμος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις συνεχόμενες και παρατεταμένες διακοπές του νερού και με τα προβλήματα υγιεινής που προκύπτουν από αυτήν.

Ο αποχετευτικός αγωγός που διασχίζει το δρόμο από Παρατικού έως τις Πλάκες, παραμένει ανενεργός και ασύνδετος για 12 χρόνια με το αποχετευτικό δίκτυο άρα και με τον βιολογικό καθαρισμό.

Οδικό και αγροτικό δίκτυο.

Το κύριο οδικό δίκτυο αλλά και το αγροτικό σε μεγάλο βαθμό είναι ακατάλληλο και ανεπαρκές. Μετά από χρόνια εφαρμογής της μεθόδου ράβε-ξήλωνε αλλά και τις μεθόδου προεκλογικής ασφαλτόστρωσης έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο όπου ξοδεύονται σημαντικά ποσά χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα με αποτέλεσμα το συνεχές μπάλωμα κακών και επικίνδυνων δρόμων. Το αγροτικό οδικό δίκτυο πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα την μέγιστη εκμετάλλευση του ελαιώνα μας, τις ανάγκες των αγροτών και σε εναρμόνιση με έναν αντιπυρικό σχεδιασμό που θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον του χωριού, τις περιουσίες και κυρίως τις ζωές των κατοίκων.

Επίσης, απασχόλησε το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, της έλλειψης παιδικής χαράς, της στήριξης των συλλόγων του χωριού, θέματα αθλητισμού και πολιτισμού. 

Στις Λιαπάδες μπορούμε να το «πάμε αλλιώς», να αλλάξουν οι συσχετισμοί για ένα τοπικό συμβούλιο στο πλευρό των κατοίκων.

 

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι:

Αγάθος Νίκος του Σπυρίδωνος (Μπελέλης)

Γουλή Μαριάννα του Μιχαήλ (Ρουμπίνι)

Γουλής Νίκος του Θεόδωρου (Πέπος)

Μποζίκης Νίκος του Γεωργίου (Τζούρος)

Τριάντου Ιωάννα του Βασιλείου