Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φορτσάρουν» οι υποψήφιοι στο νήμα της προεκλογικής περιόδου

Προεκλογικές συγκεντρώσεις
03 Οκτωβρίου 2023 / 12:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Καθημερινές οι πολιτικές συγκεντρώσεις στην πόλη της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής βρίσκονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι διεκδικητές για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που ανεβάζουν «ταχύτητες» στο νήμα της προεκλογικής κούρσας.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις, ομιλίες, εγκαίνια εκλογικών κέντρων και παρουσιάσεις ψηφοδελτίων χαρακτηρίζουν την εβδομάδα που διανύουμε, η οποία ως τελευταία της προεκλογικής περιόδου, έχει και το ειδικό βάρος της για τους επικεφαλής των συνδυασμών.

Την αρχή έκανε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, που πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα και με μισή ώρα μόλις διαφορά, η σημερινή δήμαρχος και εκ νέου υποψήφια Μερόπη Υδραίου συζητούσε με πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα της για ανοιχτή συζήτηση στο πρώην Ακταίον.

Παράλληλα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Μαρία Δρυ προέβη στην παρουσίαση των βασικών αρχών και του προγράμματός της όπως των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού της, στην Ιόνιο Βουλή.

Σήμερα η ΛΑΣΥ

Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι επικεφαλής της ΛΑΣΥ στην Περιφέρεια και στο δήμο Κ. Κέρκυρας Αλεξάνδρα Μπαλού και Γιάννης Μπορμπότης που θα μιλήσουν διαδοχικά, στην κοινή προεκλογική συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στην Πόρτα Ριάλα στις 7.30 μ.μ.

«Πλούσια» η Τετάρτη

Ιδιαίτερα «πλούσια» σε προεκλογικές εκδηλώσεις είναι και η Τετάρτη 4/10. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής θα πραγματοποιήσει στις 7 μ.μ., τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Σαρόκο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κεντρική προεκλογική του ομιλία από τον ίδιο χώρο και όχι τελικά στον κινηματογράφο Ορφέα, όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί.

Την ίδια ημέρα και ο Γιώργος Ραιδεστινός, επικεφαλής της ΑΡ.Σ.Ι. για την Περιφέρεια, θα μιλήσει στους ψηφόφορους του, σε πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. στην Πέργολα.

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Γιώργος Καρύδης θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Την Πέμπτη

Κράτσα, Γαλιατσάτος και Μεταλληνός είναι οι πρωταγωνιστές των προεκλογικών συγκεντρώσεων που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 5/10. Στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Κεντρικό Δήμο Τάκης Μεταλληνός, θα μιλήσει στους ψηφοφόρους του, σε πολιτική εκδήλωση στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα (Σκαλινάδα).

Από τον πεζοδρόμο της Γ. Θεοτόκη (Πόρτα Ριάλα) ο πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος που διεκδικεί και πάλι τα ηνία της Περιφέρειας, θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία στις 7.30 μ.μ. Μια ώρα αργότερα, στις 8.30 μ.μ, η νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια, Ρόδη Κράτσα θα πραγματοποιήσει την κεντρική της ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

«Κλείνει» με Δρυ και Υδραίου

Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, που κορυφώνεται την Παρασκευή 6/10, θα «κλείσει» με δυο κυρίες, τη Μαρία Δρυ και την Μερόπη Υδραίου. Η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει την προεκλογική της συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος, παρουσία στελέχους του κόμματος από την Αθήνα. Την ίδια ώρα (8 μ.μ.) η απερχόμενη δήμαρχος θα πραγματοποιεί στο Δημοτικό Θέατρο την κεντρική προεκλογική της ομιλία.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.