Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tρίτη μέρα στην Κέρκυρα τα δύο καναντέρ για τη φωτιά της Αλβανίας

Καναντέρ
03 Οκτωβρίου 2023 / 10:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνδράμουν στην κατάσβεση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους κερκυραϊκούς ουρανούς πετούν για τρίτη μέρα τα δύο ελληνικά καναντέρ Canadair CL 415 που χρησιμοποιούν ως βάση τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αεροδρομίου για την επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης φωτιάς στην Αλβανία. 

Τα  δύο αεροσκάφη έχουν αποσταλεί με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή Pishe-Poro της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των αλβανικών αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, rescEU.

Τα canadair έρχονται στη βάση της Κέρκυρας με πλήρη εξοπλισμό και διπλά πληρώματα καθώς και μηχανικούς. Ανεφοδιάζονται με καύσιμα από το αεροδρόμιο Κέρκυρας και αντλούν νερό από τη θάλασσα. Εχουν χωρητικότητα 5,5 τόνων νερού, με το οποίο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακόμα και τμηματικές στοχευμένες ρίψεις, πάντα υπό την καθοδήγηση των επίγειων συντονιστών της Πυροσβεστικής.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.