Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γονέων Κεντρ. Κέρκυρας: Να βρεθεί λύση τώρα για τις σχολικές μεταφορές

Σχολικές μεταφορές
28 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:37

«Η Περιφερειακή Αρχή δε μπορεί ακόμη -τρίτη εβδομάδα τώρα- να κάνει το αυτονόητο»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΕΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ). Ο κατήφορος δεν έχει τέλος! Η Περιφερειακή Αρχή δε μπορεί ακόμη -τρίτη εβδομάδα τώρα- να κάνει το αυτονόητο. Δε μπορεί να μεταφέρει τα παιδιά μας στο σχολείο τους. Πολλά παιδιά δεν πάνε σχολείο από αδυναμία των εργαζόμενων γονέων να τα μετακινήσουν οι ίδιοι, αφού ακόμη η σεζόν δεν έχει τελειώσει.

Σε σχολεία όπως το Μουσικό ή τα Ειδικά, το πρόβλημα υπάρχει πιο έντονο καθώς υπάρχουν παιδιά που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας. Η καθυστέρηση της Περιφέρειας για ακόμη μια φορά να προκηρύξει τον διαγωνισμό, η παραχώρηση των σχολικών δρομολογίων στις διαθέσεις του ιδιωτικού τομέα και η αντίληψη της κυβέρνησης πως οτιδήποτε παρέχεται σε όλους δωρεάν δεν είναι ανταποδοτικό για εκείνη, είναι οι λόγοι που πάνω από 3000 μαθητές στο νησί μας δεν έχουν ακόμη λεωφορεία, ενώ είναι άγνωστο πότε θα εκτελεστούν στο σύνολό τους. Βέβαια εξιλαστήρια θύματα γίνονται πολλές φορές οι υπάλληλοι των υπηρεσιών ενώ είναι γνωστή η υποστελέχωση αυτών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφερειακή Αρχή μας λέει ότι οι φάκελοι των υποψήφιων μεταφορέων βρέθηκαν ελλιπείς με ληγμένες Άδειες Οδήγησης, ληγμένα ΚΤΕΟ, ληγμένη Ασφάλεια Οχήματος!!! Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα λεωφορεία κυκλοφορούν και μεταφέρουν τουρίστες τις μέρες αυτές στους δρόμους του νησιού μας.

Σας δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκετε μπροστά σας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια αγωνιστικών διαθέσεων από Συλλόγους Γονέων και συλλογικές μαθητικές αποφάσεις κινητοποιήσεων αποφασίζονται.
-        Στηρίζουμε την απόφαση των παιδιών μας του Μουσικού σχολείου να προβούν σε συμβολικό κλείσιμο του επαρχιακού δρόμου μπροστά από το σχολείο τους.
-        Στηρίζουμε επίσης τους μαθητές του Λυκείου Αγρού που κάνουν συμβολική κατάληψη του σχολείου τους. Δεν θα δεχτούμε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει σε τηλεκπαίδευση! Τόσο φοβούνται την οργή των μαθητών; Ντρέπεται και η ντροπή!
-        Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε συντονισμό περαιτέρω δράσεων.

Περιφερειακή Αρχή και Υπουργείο παιδείας είστε υπεύθυνοι για την κατάντια της «δωρεάν» παιδείας που συνεχώς υποσκάπτετε βάζοντας πλάτες στην ιδιωτική εκπαίδευση. Φαίνεται πως η αντίληψή σας «ποιο το κόστος; - και τι όφελος δίνει;» θέλετε να το υπερασπίζεστε μέχρι κεραίας!

Μόνη ρεαλιστική και μόνιμη λύση είναι η δημιουργία ενός αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα με αγορά όλου του αναγκαίου στόλου οχημάτων και προσλήψεις οδηγών, ώστε έγκαιρα και ολοκληρωμένα να προγραμματίζονται και να πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια, που χρειάζονται για τη μεταφορά των μαθητών, χωρίς τον ασφυκτικό χιλιομετρικό περιορισμό, με ταυτόχρονη ένταξη και χρήση του στόλου αυτού σε υπόλοιπες ανάγκες και δράσεις μετακινήσεων (εκδρομές, επισκέψεις σε χώρους Πολιτισμού και Άθλησης, άλλα δρομολόγια κλπ.).

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε παιδί να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο έχοντας ίσες ευκαιρίες μόρφωσης.

Κέρκυρα, 27/9/2023
Το ΔΣ της Ένωσης