Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Επιβεβαιωμένα από λεπτοσπείρωση και ο θάνατος του 68χρονου

Λεπτοσπείρωση
26 Σεπτεμβρίου 2023 / 19:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τρίτο κρούσμα, δύο οι θάνατοι - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην περιοχή για τις ενδεδειγμένες ενέργειες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιβεβαιώθηκε σήμερα το απόγευμα ότι ο πρόσφατος θάνατος του 68χρονου οφείλεται σε λεπτοσπείρωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μοριακού εργαστηριακού ελέγχου. 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο καταγράφηκε ένας επιβεβαιωμένος θάνατος ηλικιωμένου από το ίδιο χωριό, ενώ ακόμη ένα κρούσμα διαπιστώθηκε αρχές καλοκαιριού από την ίδια περιοχή. Ωστόσο ο δεύτερος ασθενής μετά τη θεραπευτική αγωγή βελτιώθηκε και διέφυγε τον κίνδυνο. Και στις τρεις περιπτώσεις αυτές, υπήρξε ενασχόληση με αγροτικές εργασίες.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Το γεγονός πάντως ότι τα κρούσματα αυτά  προέρχονται από την ίδια τοποθεσία έχει θορυβήσει τις Αρχές και ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα. 

θα ακολουθήσει επιδημιολογική έρευνα στο χωριό από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας που  θα μεταβεί στην περιοχή για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων, δηλαδή μυοκτονία, απολύμανση, ενημέρωση κατοίκων για τους κανόνες υγιεινής και διαχείρισης στάσιμων νερών κ.α.

Από τα τρωκτικά

Η ασθένεια μεταδίδεται τόσο από άγρια όσο και από οικόσιτα ζώα. Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταδίδουν την αρρώστια είναι τα τρωκτικά. Συνήθως μεταδίδεται από τα ούρα ή από νερό ή χώμα με ούρα ζώων σε περίπτωση επαφής, όταν υπάρχουν σκασίματα στο ανθρώπινο δέρμα, στα μάτια, στο στόμα ή στη μύτη. Συνήθως δεν μεταδίδεται από ανθρωπο σε άνθρωπο.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.