Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόπειρα κατάληψης στο 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
25 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:57
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Απέχουν από τα μαθήματά τους κάποιοι μαθητές που διαμαρτύρονται για την έλλειψη φύλαξης στο σχολικό συγκρότημα αλλά και για τα κτιριακά προβλήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόπειρα κατάληψης επιχειρήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας από εξωσχολικούς.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4 το πρωί, όταν άγνωστοι επιχείρησαν με θρανία, κάδους και λουκέτο στην είσοδο του κτιρίου να κλείσουν την πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα. Ο θόρυβος ωστόσο κινητοποίησε περίοικους που ειδοποίησαν άμεσα την διευθύντρια  του 4ου Γυμνασίου ότι κάτι συμβαίνει. Στο σημείο μετέβη άμεσα η διεύθυνση του σχολείου αποτρέποντας την προσπάθεια κατάληψης στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζεται και το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Το σχολικό κουδούνι «χτύπησε» εν τέλει κανονικά στην ώρα του και οι μαθητές στο μεγαλύτερο μέρος τους μπήκαν στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη φύλαξης του σχολείου αλλά και για τα κτιριακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι το σχολικό συγκρότημα κατά την περσινή χρονιά είχε σχολική φύλακα, ωστόσο τον φετινό Σεπτέμβριο συνταξιοδοτήθηκε και το κενό δεν έχει ακόμη καλυφθεί. Νέος σχολικός φύλακας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι διευθύνσεις των σχολείων αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε όμως το σχολικό συγκρότημα που αριθμεί 450 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς θα είναι αφύλακτο.

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε στη σελίδα FB του 4ου Γυμνασίου:

«Ξημερώματα, 25-9-2023. Αντί να κοιμούνται οι συγκεκριμένοι ...Οι γονείς, άραγε, το γνωρίζουν;
Είπαν ότι είναι του ενός σχολείου, όμως ήταν εξωσχολικοί.
Δεν ήθελαν να αποχωρήσουν, τελικά έτρεξαν μέσα στο σκοτάδι, μασκαρεμένοιΤα αποτυπώματα θα δείξουν. Λειτουργούμε κανονικά.

Η κατάληψη σε Δημόσιο Χώρο και με διάρρηξη απαγορεύεται. Η Δημοκρατία με βίαιες πράξεις είναι καταρράκωση. Η κοινωνία μας θέλει παιδεία, όχι βία. Οι μαθητές θα μπουν από τη μικρή είσοδο.

Ευτυχώς, πάντως, που δεν γκρεμίστηκαν στην τεράστια τρύπα του περιβάλλοντος χώρου οι καταληψίες. Ακόμη περιμένουμε την αναμενόμενη κτιριακή παρέμβαση στο παράρτημα!

Και, δυστυχώς, ΑΚΟΜΗ οι υπεύθυνοι, Δήμος και όσοι προΐστανται περί των εκπαιδευτικών, που γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι η φύλακάς μας- Άγγελος του σχολείου, συνταξιοδοτείται,δεν κάλυψαν το τεράστιο κενό, αφήνοντας απροστάτευτο το συγκρότημα των 450 μαθητών  και 50 καθηγητών-τριών.
Πάντως, το σχολείο λειτουργεί κανονικά».

Photos: FB/4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.