Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μηδέν εις το πηλίκον» για τις σχολικές μεταφορές στη Βόρεια Κέρκυρα (video)

Σχολικές μεταφορές
22 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Άγονα όλα τα δρομολόγια για τη Βόρεια Κέρκυρα. Σε δυναμικές κινητοποίησεις προσανατολίζονται οι γονείς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με άδεια χέρια και χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για τις σχολικές μεταφορές στη Βόρεια Κέρκυρα αποχώρησαν οι γονείς από τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά.

Όπως ενημερώθηκαν όλα τα δρομολόγια για τις σχολικές μεταφορές στη Βόρεια Κέρκυρα απέβησαν άγονα και θα πρέπει να επαναδημοπρατηθούν.

Από τα 17 εν τέλει δρομολόγια που εγκρίθηκαν κατά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κανένα δεν αφορά στο βόρειο τμήμα του νησιού, καθώς  επικεντρώνονται στη Μέση και τη Νότια Κέρκυρα.

Κατόπιν αυτών οι γονείς της Βόρειας Κέρκυρας προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί για κάτι που είναι αυτονόητο αλλά ξεκινάει κάθε χρονιά με καθυστέρηση.

Η συνάντηση στο γραφείο του κ. Ζορμπά, διήρκησε πάνω από μια ώρα, με τη συζήτηση πολλές φορές να «ανάβει» και οι τόνοι να ανεβαίνουν με σημείο αντιπαράθεσης για την έλλειψη ετοιμότητας από πλευράς Περιφερειακής Αρχής ώστε να γίνει εγκαίρως η διαδικασία του διαγωνισμού για το μεταφορικό έργο των μαθητών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν 115 δρομολόγια είναι υπό διερεύνηση, σε μια προσπάθεια να «θεραπευθούν,» ώστε να περάσουν για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τους μεταφορείς να προσκομίσουν μέχρι τη Δευτέρα ή Τρίτη τα δικαιολογητικά που λείπουν, ώστε να συμπληρωθούν οι φάκελοι των προσφορών.

«Από τα 17 δρομολόγια που βγήκαν γόνιμα δεν αφορά κανένα δυστυχώς τη Βόρεια Κέρκυρα, οπότε στην περιοχή μας δεν θα ξεκινήσει κανένα άμεσα.Το πιο άσχημο είναι ότι τα δρομολόγια βγήκαν άγονα για τη Β. Κέρκυρα, οπότε θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η καθυστέρηση που θα έχουμε.

Ενώ γνωρίζουν όλοι ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, για ποιο λόγο καθυστέρησε  να γίνει η έναρξη του διαγωνισμού; Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση σε αυτό. Υπήρξε πάλι μια μετάθεση ευθυνών που εμείς δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, ούτε θα μπούμε στο πολιτικό παιχνίδι αυτό που προσπαθεί να παιχθεί εις βάρος των γονέων», τόνισε η Αμαλία Γουδέλη, γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Β. Κέρκυρας μετά την συνάντηση που είχαν με τον κ. Ζορμπά.

Νωρίτερα τα ΔΣ της Ένωσης Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Β. Κέρκυρας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρώην νομαρχία ζητώντας την άμεση έναρξη των δρομολογίων.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.